09.04.2015

VARO VÄÄRIÄ PROFEETTOJA

Nuorten Suomi kaatuu eteenpäin


Miten kukaan voi osata äänestää näissä vaaleissa? Miten tunnistaa edes sen yhden yksittäisen ehdokkaan, joka neljän vuoden kuluttua katsoisi silmiin ja kantaisi vastuun tekemisistään? Nyt tulee lähinnä huono olo vaalijuttuja ja mainoksia katsoessa. Uutena kummallisena piirteenä suomalaiseen politiikkaan ovat tulleet katkerat tilitykset kansainväliselle lehdistölle siitä, miten asiat eivät kotimaassa suju.


Suurin osa puolueista ja ehdokkaista lupailee lisäetuja kuka kellekin. Miten ne maksetaan? Siihen harvoin otetaan kantaa. Yhteinen nimittäjä on, että joku toinen maksaa ja minä saan. Voidaanko tulevaisuuden hyvinvointivaltiota enää rakentaa vanhoilla rintamalinjoilla ja aatteilla? Aatteilla, jotka ovat syntyneet aivan toisen näköiseen maailmaan.


Asiakastilaisuudessamme pari viikkoa sitten Miki Kuusi ja Linda Liukas pitivät loistavan esityksen nuorten yrittäjien asennemaailmasta. Lindan ”Kaadutaan eteenpäin” -periaatteesta tuli illan tunnuslause. He katsovat maailmaa aivan eri näkökulmasta kuin me. Minkälaista maata, minkälaisia toimintaedellytyksiä, minkälaisia arvoja olemme heille rakentamassa? En usko, että heitä voisi vähempää kiinnostaa nykypolitiikan sulle−mulle -asenteet. Heillä on koko ajan toinen jalka pienen Suomemme ulkopuolella. Ei marginalisoida maatamme, vaan tehdään suomalaisuudesta haluttava kiinnostava ajatusmalli, joka vetää nuorisomme aina takaisin maailmalta. Miten suomalaisuuden voisi nostaa uudelle yhteisölliselle tasolle ja kaatua yhdessä eteenpäin?


Ei ole helppoa olla poliitikko…Mutta äänestetään silti, koska politiikka on kuitenkin määritelmällisesti yhteisten asioiden hoitoa.

« Takaisin: Sijoitusblogit

Edellinen
Arvo Reinin salkkuyhtiöissä muhkeita osinkoyllätyksiä
Seuraava
Mitä eroa on Stockmannilla ja kenialaisella vuosimallin 1994 Toyotalla?