16.12.2019

Aloitin innolla Taalerin toimitusjohtajana 1.6.2019 ja ensimmäiset kuusi kuukautta ovatkin rientäneet nopeasti. Tänä aikana olen ehtinyt tavata runsaasti asiakkaita useissa eri tilaisuuksissa ympäri Suomen. Olen ollut Serbiassa avaamassa uutta tuulipuistoa, kiivennyt tuulivoimalan katolle lumimyrskyssä, tavannut nykyisiä ja potentiaalisia yhteistyökumppaneita ja arvioinut uusia sijoituskohteita. Matka on ollut mieluisa ja tehtävä positiivisessa mielessä riittävän haasteellinen. 

Olen keskittynyt liiketoimintojen kehittämiseen ja työstänyt yhdessä johdon kanssa yhtiön uutta strategiaa. Olemme hakeneet lisää tuottavuutta ja skaalautuvuutta toimintoihimme. Olen myös nimittänyt uuden johtoryhmän, jonka jäseniksi valittiin heinäkuun alussa Rahoitus-segmentin johtaja Titta Elomaa ja Energia-segmentin johtaja Kai Rintala. Lisäksi Varainhoito-segmentin uudeksi johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi nimitettiin loppuvuodesta Perttu Purhonen. 

Tavoitteemme on olla kasvuyhtiö myös tulevaisuudessa.

Yhteishengellä ja asiantuntevalla tiimillä uskon meidän pystyvän toteuttamaan kasvustrategiaamme menetyksellisesti. Tulemme erityisesti lisäämään panostusta vaihtoehtoisen sijoitusten tarjoomaan ja tuomaan useita uusia mielenkiintoisia tuotteita ja pääomarahastoja markkinoille myös ensi vuonna. 

Tavoitteemme on olla kasvuyhtiö myös tulevaisuudessa. Haemme jatkossakin markkinoita nopeampaa kasvua ja asetamme tavoitteemme korkealle. Viime vuoden lopun osakemarkkinoiden romahdus vaikutti merkittävästi Varainhoidon tuottopalkkioihin ja jatkuviin tuottoihin alkuvuonna eikä liikevaihdon kasvua saatu aikaan. Toisella puoliskolla kehitystä on saatu käännettyä uusien tuotteiden, markkinoiden kehityksen ja hallinnoitavien varojen kasvun myötä tilanne näyttää paremmalta.

Eritysesti USA:n vahva talouskehitys ja myös muiden markkinoiden suotuisampi talouskehitys ovat johtaneet siihen, että osakemarkkinoilla 2019 on ollut ennätysvuosi. Sijoittajien luottamus tulevaan näyttää aika vahvalta, vaikkakin kauppasodan jatkuminen tuo harmaita pilviä. Pientä optimismia sarastaa myös syklisempien toimialojen suunnalta. 

Toisella vuosipuoliskolla uusia tuotteita ja lanseerasimme mm. kolme uutta pääomarahastoa: Tuuli IV, Aurinkotuuli II ja Päiväkotikiinteistöt. Niiden myynti on onnistunut hyvin, kuten myös muiden vaihtoehtoisten sijoituskohteiden. Osakerahastomme ovat jälleen pärjänneet loistavasti sekä kotimaisessa että kansainvälisessä vertailussa. 

Saimme asiakkailtamme hienon tunnustuksen syyskuussa, kun Taaleri valittiin Suomen parhaaksi varainhoitajaksi Arvopaperi-lehden tutkimuksessa. Asiakkaiden luottamus lämmittää mieltäni ja olen erityisen ylpeä pankkiiriemme, salkunhoitajiemme ja muiden asiantuntijoidemme hienosta työstä. 

2019 on Taalerille merkittävä virstanpylväs kansainvälistymisessä. Taaleri Energia on käynnistänyt useita kansainvälisiä tuuli- ja aurinkovoimahankkeita ja SolarWind II –rahastoon on sijoittanut jo useita kansainvälisiä institutionaalisia asiakkaita. Kansainvälistyminen avaa uuden kasvupolun yhtiöllemme ja sen myötä voimme tarjota asiakkaillemme uusia mielenkiintoisia sijoituskohteita.

Garantiassa on aloitettu uuden hajautettuihin kuluttaja- ja yritysportfolioihin keskittyvän strategian toimeenpano ja se etenee hyvin.

HYVÄÄ TUOTTOA JA HYVÄÄ MIELTÄ

Toimenpiteet ilmastonmuutoksen hidastamiseksi ovat nousseet voimakkaasti esiin tämän vuoden aikana. Vastuullisuuden lisäksi puhutaan nyt konkreettisista teoista, impaktista. Olemme yhdessä asiakkaidemme kanssa sijoittaneet jo vuodesta 2010 hankkeisiin, joilla tavoitellaan taloudellisen hyödyn lisäksi mitattavaa yhteiskunnallista tai ympäristöllistä hyötyä. Voidaankin sanoa, että Taaleri on impakti-sijoittamisen edelläkävijä. 

Taalerin visio siitä, miten pääomilla ja omistamisella voimme luoda paremman tulevaisuuden itsellemme ja seuraaville sukupolville innostaa meitä kaikkia ja ohjaa tekemistämme.

JOULUPERINTEET LUOVAT YHTEISÖLLISYYTTÄ

Taalerin jouluperinteet ovat tärkeä osa sitä yhteisöllisyyttä, jota haluamme rakentaa ja vaalia. Jo toista kertaa aloitimme jouluun valmistautumisen yhdessä asiakkaidemme kanssa joulukonsertilla Johanneksenkirkossa. Tänä vuonna saimme nauttia Tapiolan kuoron upeasta esityksestä. Toinen jouluperinteemme on henkilöstön joululahjakeräys vähävaraisten perheiden lapsille. Keräys toteutettiin nyt jo kuudennen kerran. 

Haluan lämpimästi kiittää asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme ja henkilöstöämme kuluneesta vuodesta ja toivotan kaikille oikein hyvää joulua sekä menestyksellistä uutta vuotta 2020!
 

« Takaisin: Sijoitusblogit

Edellinen
Hei uusi pääministeri, tuhoaako hallitusohjelma asuntojen arvon?
Seuraava
Tavoite, suunnitelma ja toteutus: Miten sijoitan ja säästän lapselleni?
Heikki Nystedt