15.07.2015

PELKO POIS - OSTA EURO-OSAKKEITA

Suosimme euro-osakkeita, koska

1. Kreikka -kriisissä on nyt päästy alustavaan sopimukseen. Sopimus voi avata tien Kreikan vakautumiselle ja jopa talouskasvulle, varsinkin jos Kreikan velkojen uudelleenjärjestelystä myös sovitaan lähiviikkojen aikana.

2. Edes Kreikka -kriisin eskaloituminen ei juuri levinnyt muihin entisiin kriisimaihin Italiaan, Espanjaan tai Portugaliin. Tämä on vahva merkki laajamittaisen eurokriisin väistymisestä. EKP pitää valtiolainojen korot matalalla ja euroalueen talous on kasvu-uralla.

3. Euro-osakkeet ovat kohtuullisen maltillisesti arvostettuja. Saksan DAX-indeksin 2015e p/e on 14 ja p/b-kerroin 1,8. Koko euroalueen Euro Stoxx 50 -indeksin p/e on 15,4 ja p/b-kerroin 1,5. Molemmat indeksit tarjoavat n. 3-3,5% osinkotuottoa, mikä nykyisessä alhaisessa korkoympäristössä on kyllä edelleen houkutteleva.

4. Euroalueella yritysten tulokset voivat lähivuosina kasvaa mukavasti. Toisin kuin Yhdysvalloissa (n. 13 prosenttia) euroalueella yritysten marginaalit ovat vielä maltilliset (n. 9 prosenttia). Näin euroalueella yritysten tulokset voivat kasvaa lähivuosina liikevaihtoa nopeammin.

5. Euroalueen talous on kääntynyt selvään kasvuun. Kesäkuussa euroalueen yritysten luottamusindeksi PMI kohosi lukemaan 54,3, mikä ennakoisi jo n. 2,5 prosentin talouskasvua loppuvuodelle. Myös luotonanto ja rahan määrä ovat kääntyneet kasvuun, mitkä historiassa ovat hyvin ennakoineet talouden piristymistä.

6. Euro on heikentynyt n. 20 prosenttia viime vuodesta, mikä tulee avittamaan yritysten tuloksia loppuvuoden aikana. Historiassa euro-osakkeiden hyvää ja muita markkinoita parempaa kehistystä on edeltänyt usein euron heikentyminen.

Allokaatiosalkuissamme ylipainotamme voimakkaasti eurooppalaisia osakkeita. Allokaatio 50 -rahaston sijoituksista n. 25 prosenttia on sijoitettu eurooppalaisiin osakkeisiin, kun vertailuindeksissä niiden paino on vain n. 11 prosenttia.

« Takaisin: Sijoitusblogit

Edellinen
Kreikka - mitä seuraavaksi?
Seuraava
Strukturoitua sijoittamista maailmassa, jossa pääomaturva on kallista
Ilkka Väkeväinen