14.12.2020

Kuluva vuosi on ollut erittäin epätavallinen ja täynnä haasteita. Koronapandemia on vaikuttanut syvästi ihmisiin sekä talouteen ja heiluttanut markkinaa ympäri maailmaa.  Olemme jatkaneet tarmokkaasti yhtiömme kehittämistä ja panostaneet palvelujemme ja tuotteidemme digitalisointiin. Lanseerasimme myös useita rahastoja, joilla tavoitimme uusia kohderyhmiä. Tämä puolestaan laajentaa mahdollisuuksiamme kasvaa. 
 
Lanseerasimme keväällä Suomen ensimmäisen avoimen impakti-rahaston, Taaleri Impaktin ja kesällä Suomen ensimmäisen impakti-sijoittamiseen erikoistuvan digivarainhoitopalvelun. Syksyllä toteutimme ison Puhdasta rahaa -kampanjan, jonka tavoitteena oli tuoda impakti-sijoittaminen kaikkien suomalaisten tietoisuuteen. Haluammekin saada suomalaiset innostumaan impakti-sijoittamisesta, jolla rahallisen tuoton lisäksi saadaan aikaan mitattavaa yhteiskunnallista tai ympäristöllistä hyötyä. Uskomme, että parannamme asiakkaidemme taloudellista hyvinvointia näkemyksellisen sijoitustoiminnan ja vaikuttavien tekojen kautta. 
 
Vuoden aikana asiakkaamme tekivät kauttamme sijoitussitoumuksia noin 150 milj. eurolla kuluvan vuoden uusiin tuotteisiin: Taaleri Biojalostamo, Taaleri Aurinkotuuli II, Taaleri Velkarahastot I, Taaleri Kiinteistöt ja Taaleri Impakti. Alkukesästä avasimme myös Mikro Markka- ja Mikro Rein -sijoitusrahastot uusille merkinnöille koronakriisin aiheuttamien poikkeuksellisten markkinaolosuhteiden luotua uusia sijoitusmahdollisuuksia. Mikro Markkaan kertyi uusia merkintöjä ensimmäisenä merkintäpäivänä yli 18 miljoonaa euroa.
 
Taalerin sijoituskohde Fintoil investoi yli 100 miljoonaa euroa biotuotetehtaaseen Haminassa. Taalerille Fintoil Oy:n biotuotetehdas on merkittävä investointi suomalaiseen teollisuuteen ja osaamiseen, joka tukee  kasvuamme impakti-sijoituksissa ja uusiutuvan energian rahoittajana. 
 
Taaleri Energia irtautui kesäkuussa onnistuneesti ensimmäisestä uusiutuvan energian hankkeestaan Yhdysvalloissa. Hankekehityksen viimeistely ja rahoituksen hankkiminen 450 miljoonan dollarin uusiutuvan energian investoinnille keskellä pahinta koronakriisiä on osoitus vahvuudestamme ja osaamisestamme aidosti kansainvälisenä toimijana. Taaleri SolarWind II:n varainhankinta on samanaikaisesti ylittänyt alkuperäisen tavoitteen koronakriisin aiheuttamista matkustusrajoitteista huolimatta, rahaston koko on jo yli 320 miljoonaa euroa.
 
Taalerin omistamalla Vakuutusosakeyhtiö Garantialla on ollut hyvä vuosi. Yhtiö sopi syksyllä asuntolainatakausten tarjoamisesta OP Ryhmän jäsenpankeille. Se kasvattaa Garantian jo vahvaa roolia Suomen asuntomarkkinassa, ja tuo palvelun entistä useamman lainanhakijan saataville.
 
Urheilua tukeva Olympiarahasto on hyvä esimerkki tulevaisuuteen sijoittamisesta, sillä urheilijat ovat tärkeitä esikuvia meille kaikille, mutta erityisesti nuorille. Urheilumenestys luo myös uskoa tulevaisuuteen. Iloksemme Olympiarahasto valitsi Taaleri Varainhoidon vastaamaan sen ensimmäisen kerätyn miljoonan sijoittamisesta. Yhteistyön tarkoituksena on kerätä lisää lahjoituksia ja sijoittaa ne niin, että tuotot kasvattavat huippu-urheilun tukea 30 prosentilla 2020-luvun aikana.
 
Haluan lämpimästi kiittää asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme ja henkilöstöämme kuluneesta erittäin poikkeuksellisesta vuodesta ja toivotan kaikille oikein rauhallista joulua sekä hyvää uutta vuotta 2021!

« Takaisin: Sijoitusblogit

Edellinen
Kun valtiot pohtivat omien velkojensa anteeksiantamista…
Seuraava
Aina ei tarvitse ostaa halvalla