06.05.2015

Ilkka Väkeväinen

Ilkka Väkeväinen

Johtaja, Markets
Helsinki
+358 50 095 2262

Tällä hetkellä sijoittajan maailmassa on vika, ja tämä vika on erityisesti korkomarkkinoiden puolella. Juoksevaa korkotuottoa saa lähinnä luottoriskiä ottamalla, mutta silloinkin on tyytyminen totuttua merkittävästi alhaisempaan tuottoon. Korkosijoitusten ominaisuuksiin kuuluu myös se, että maksimituotto on useissa tapauksissa rajattu tälle alhaiselle tasolle. Korkosijoittaminen on toki edelleenkin oleellinen osa järkevästi hajautettua salkkua, mutta tuotot ovat tästä eteenpäin erilaisia kuin tähän mennessä.

 

Osakemarkkinoille meno ja osakekurssien laskuun liittyvä riski taas saattaa tuntua liian kovalta riskiltä ottaa tuottoja tavoitellessa. Erityisesti, nyt kun osakeindeksit ylittävät pitkästä aikaa edellisen syklin huiput, voi tulla mieleen, että nyt ei uskalla enää mennä mukaan. Samalla unohtuu se, että osakemarkkinoiden pitäisikin keskimäärin nousta, eikä vain mennä ylös ja alas, koska kyseessä ei ole nollasummapeli.

 

Strukturoidun sijoituksen joustavuus antaa mahdollisuuden yhdistää eri sijoitusriskejä nykymarkkinatilanteeseen sopivaksi. Esimerkiksi korkomarkkinoilta saatava luottoriski voidaan käyttää osakemarkkinatuoton rakentamiseen. Tarkemmin sanottuna, pääomaan kohdistuva riski voidaan vaihtaa osakeriskistä, esimerkiksi hajautetuksi luottoriskiksi ja korkotuotto vaihtaa osakemarkkinasidonnaiseksi tuotoksi.

 

Tällä yhdistelmällä on mahdollista pysyä pääomaan kohdistuvan riskin osalta korkosijoitusten maailmassa ja päästä hyvillä ehdoilla mukaan käynnissä olevaan osakemarkkinaralliin ja samalla osakemarkkinatuottoon, jota ei ole rajattu tiettyyn kattoon tai maksimiin.

 

Jos tämä ajatus kuulostaa mielenkiintoiselta, ota meihin yhteyttä niin kerromme mielellämme lisää.

« Takaisin: Sijoitusblogit

Edellinen
Sormi pystyssä ja myrsky tulossa: mitä osakesijoittajan kannattaa huomioida?
Seuraava
Tulevan kesän uutisia