11.02.2015

DO&CO on catering-yhtiö, jolla on myös luksushotelleja ja kahviloita sekä erikoisruokamyymälöitä. Se toimii siis monilla alueilla, joilla kestävän kilpailuedun saavuttaminen ei ole kovin helppoa. DO&CO on siinä kuitenkin onnistunut.


Yhtiön tavoite on aina tehdä asiat eri lailla ja paremmin kuin kilpailijat. Kaikki lähtee yhtiön perustajasta Dogudan Attilasta, joka on tulisieluinen yrittäjä ja edelleen yhtiön toimitusjohtaja sekä suurin omistaja.


Esimerkiksi pitopalvelussa yhtiö on ainut aidosti kansainvälinen toimija korkealuokkaisten tilaisuuksien järjestäjänä. Siitä syystä esimerkiksi formula ykkösten VIP-teltoissa ei juuri muita toimijoita näe. Yhtiö on myös merkittävä ja hyvin suosittu työllistäjä vastavalmistuneiden huippukokkien keskuudessa siksi, että se voi tarjota nuorille globaalin ja muuttuvan työkentän. Yhtiö on niin haluttu työnantaja, ettei sen tarvitse maksaa taitavista käsistä hulppeita palkkoja. Sen käyttämät raaka-aineet ovat tietysti aina tuoreita ja huippuluokkaa. Ruuat valmistetaan mukana liikuteltavissa huippukeittiöissä. Heidän tarjoilunsa on yksinkertaisesti niin paljon verrokkiyhtiöitä parempaa, että esimerkiksi Lufthansa ostaa kaikki Frankfurtin lentokentän VIP-loungen tarjoilut yhtiöltä, vaikka omistaa itse LSG:n, yhden maailman suurimmista pitopalveluyhtiöistä.


DO&CO:n menestyksen taustalla on myös vahvasti sitoutunut henkilökunta, josta merkittävä osa on ollut pitkään yhtiön palveluksessa. Heidän ylpeytensä ja viihtyvyytensä työntekijänä on silmiinpistävää. Katso alla olevasta videosta, miten yhtiössä noin 20 vuotta työskennellyt kokki ylpeänä esittelee heidän pienessä museossaan yhtiön historiaa.Yhtiö on viime vuodet menestynyt erinomaisesti ja se on heijastunut myös osakekurssiin. Do&CO on onnistunut monilla pienillä ja välillä jopa yksinkertailta vaikuttavilla asioilla kehittämään aikaa kestäviä liiketoimintamalleja, joilla voidaan luoda kärsivälliselle sijoittajalle paljon arvoa.


Arvo Rein on jo jonkin aikaa ollut omistajana yhtiössä ja tulee olemaan vielä pitkään. Uskomme, että kasvu tulee säilymään melko pitkään vielä noin kymmenessä prosentissa ja osakkeen arvostus on vielä maltillinen.

« Takaisin: Sijoitusblogit

Edellinen
Näitä pitää omistaa ennen nousua
Seuraava
Tuulivoima ja suomalainen yhteiskunta