19.07.2016

  • Kurssiliikkeet eilen erittäin pieniä…
  • …paitsi Turkissa
  • Tuloskausi on käynnistynyt vahvasti


Markkinoilla oli eilen tapahtumat ja uutiset vähissä ja kurssiliikkeet olivat sen mukaisia. Yön aikana silmään pistää Japanin Nikkei-indeksi, joka on reilun prosentin nousussa lisäelvytyshuhujen tukemana. Nintendon osake nousi peräti 17 %. Kiinassa ei innostuttu huhuista, joiden mukaan pankit saisivat ongelmaluottoyhtiöidensä osakkeita roskalainojen tilalle.

Euroopassa ja Yhdysvalloissa päädyttiin muutaman kymmenyksen tarkkuudella edellisen päivän tasoille. Koroissa ei ole alkuviikon aikana nähty suuriakaan liikkeitä.

Turkin osakemarkkinat olivat eilen kovassa paineessa, kun sijoittajat puntaroivat halukkuuttaan pysyä sijoitettuna poliittisesti epävakaaseen maahan. Pääindeksi putosi eilen noin 7 %.

Yhdysvaltojen tuloskaudesta ensimmäiset indikaatiot ovat melko vahvoja. Alkumetreillä toki vasta mennään, mutta toistaiseksi S&P 500 yhtiöistä 43 ovat raportoineet ja yli puolet ovat parantaneet sekä liikevaihtoaan että liiketulostaan verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon.

Makroluvuista eilen poimitaan vain Yhdysvaltojen rakentajien luottamusindeksi, joka laski hieman kesäkuussa. Iso-Britannian keskuspankin Weale kommentoi, että koronlaskua ei kannata kiirehtiä Brexitistä huolimatta ja punta hiemna vahvistui. Markkinat odottavat tästä huolimatta 25 pisteen laskua jo elokuussa.

EKP:n luotonantokyselyn tulokset sekä pankkien osallistumisaste TLTRO II –ohjelmaan julkaistaan tänään.

Ericsson antoi Q2 tuloksensa yhteydessä melko varovaisia kommentteja verkkomarkkinasta jotka ovat mielestämme tulkittavissa negatiivisiksi myös Nokian kannalta.

Tänään kalenterissa lisää asuntomarkkinadataa USA:sta sekä Saksan sijoittajien luottamusta mittaava ZEW-indeksi. Suomesta mielenkiintoista Koneen Q2 tulos klo 12:30.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Turkin tapahtumien vaikutus markkinoihin on jäämässä vähäisiksi
Seuraava
Pankkien luotonanto jatkoi löystymistään