19.04.2016

  • Öljyn hinta nousi yhtä ripeästi kuin putosikin
  • Q1 tuloskausi vahvassa vireessä
  • Suunta jatkaa ylös


Pelästyneestä ensireaktiosta huolimatta markkinoiden usko siihen, että Dohasta olisi oikeasti tullut tuotannonleikkausuutisia taisi lopulta olla aika heikkoa. Välittömästi avauksen jälkeen markkinat lähtivät toipumaan ja päätyivät lopulta plussalle. Öljyn menoa seurasivat eilen kaikki ja hintakehitystä auttoivat uutiset lakosta Kuwaitissa, joka sammutti noin puolet maan tuotannosta.

Oljyn hinta korjasikin takaisin 40 dollarin tasoille käytyään aamulle hetkellisesti jo alle 38 taalan. Osakkeet päätyivät niin ikään plussalle sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. Energiaosakkeet olivat nousukärjessä.

Riskin maistumista avitti selvästi myös yritysten Q1 tulosten yllättäminen positiivisesti. Toistaiseksi raportoineista jenkkiyhtiöistä neljä viidestä ovat ylittäneet tulosennusteet. Euroopassa raportoineita on vielä toistaiseksi selvästi vähemmän kuin USA:ssa.

Makrokalenterista poimitaan eiliseltä Yhdysvaltojen asuntorakentajien NAHB-luottamusindeksi, joka maalasi tutun vahvaa kuvaa jenkkien asuntomarkkinasta.

Aika hyvä momentum on nyt päällä ja EKP:n kokous lähestyy torstaina. Yleinen pöhinä ja kirjoittelu lisääntyy sen suhteen, että EKP:n elvytys ei olisikaan vielä tässä, eli mielenkiintoinen kokous tulossa, vaikkakin vain ani harva vielä tästä kokouksesta odottaa mitään konkreettista.

Tänään saadaan uudet asuntoaloitukset ja rakennusluvat Yhdysvalloista. Tuloskausi jatkuu vilkkaana. Aamu valkenee nousutunnelmissa Aasian perässä, jossa Japani kellotti lähes 4 % nousupäivän.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Öljyn tuotannonrajoituksista ei päästy sopuun
Seuraava
Vahva sentimentti Euroopassa jatkui