18.12.2017

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • Pörssiviikko alkaa positiivisissa tunnelmissa
  • Kahdelta suomalaisyhtiöltä tulosvaroitus 
  • Metson toimitusjohtaja lähtee 

Yhdysvaltojen verouudistus pysyi ykkösuutisena, kun ehdotuksen lopullinen versio julkistettiin. Viimeiseen versioon tuli muutamia muutoksia ja esimerkiksi yritysverokannan laskusta tulee pysyvä, mutta kanta asettuu 21 %:iin (aiempi ehdotus 20 %). Muistutuksena vielä, että vanha verokanta oli 35 %:ssa joten uudistuksen vaikutus on merkittävä. Uutisvirtaa piristi myös tieto, että senaattoreista Rubio ja Corker kertoivat antavansa tukensa uudelle ehdotukselle ja toiveissa on, että uudistus saataisiin maaliin jo jouluksi ja asiasta äänestetään jo tällä viikolla. 

Veroehdotuksen lisäksi kalenterista löytyy tältä viikolta myös muita tapahtumia. Keskuspankkien osalta tällä viikolla on Japanin vuoro, jonka kokouksesta saamme tietoja torstai-aamuna. Talousluvuista saamme Saksasta talousluottamusta mittaavan IFO-indeksin lukemat sekä Yhdysvalloista niin lopulliset Q3 luvut kuin uudet luvut yksityisistä tuloista ja kulutuksesta. 

Suomalaisyhtiöistä Consti varoitti tuloksestaan perjantai-iltapäivänä ja tänä aamuna oli Robitin vuoro antaa tulosvaroitus. Lisäksi Metson toimitusjohtaja Nico Delvaux jättää yhtiön siirtyäkseen Assa Abloyn toimitusjohtajaksi viimeistään kesäkuussa 2018. 

Aasiassa pörssit olivat aamulla pääsääntöisesti nousussa Japanin vetämänä joka nousi jopa 1,5 %. Myös Euroopassa viimeinen viikko ennen joulua lähti liikkeelle nousutunnelmissa ja myös Suomessa laaja-alaista nousua tulosvaroittajia lukuun ottamatta. 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Takinkääntämisellä uhkaavia republikaaneja liikkeellä
Seuraava
Osakemarkkinoilla eilen reipas nousupäivä
Miikka Kuusi