01.12.2017

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • Yhdysvaltojen senaatti siirsi veroäänestyksen perjantaille
  • S&P 500 -indeksille 13. perättäinen nousu kuukausitasolla
  • OPEC ja Venäjä sopuun tuotannonleikkauksista

Joulun odotus alkaa monessa kodissa toden teolla tänään, kun joulukalenterin ensimmäisestä luukusta on syöty aamupalaksi suklaamakeinen. Osakemarkkinoilla pieni joulupukkiralli olisi varmasti monille mieluinen, ja joulukuu voi myös sikäli olla historiallinen, että mikäli S&P 500 –indeksi päätyisi kuukauden tasolla plussalle, olisi se tällöin ollut plussalla kuukausitasolla vuoden jokaisena kuukautena. Eilen S&P 500 päätyi uuteen ennätykseen (+0,82 %), mikä samalla tarkoitti sitä, että S&P on noussut 13 perättäisenä kuukautena. Nousuputken merkittävyydestä kertoo se, että vastaavaa putkea ei ole nähty yli 90 vuoteen. Keskiviikkona paineessa olleet tekno-osakkeet palautuivat hieman ja Dow Jones puolestaan rikkoi 24000 pisteen rajan ensimmäistä kertaa. 

Uutisvirta Yhdysvaltojen veroäänestyksen ympärillä oli positiivista pitkin iltaa erityisesti senaattori McCainin annettua tukensa ehdotukselle. Päivän loppumetreillä kuitenkin saatiin hieman takapakkia kolmen senaattorin vaatimusten takia ja äänestystä siirrettiin eteenpäin, mahdollisesti perjantai-aamupäivälle paikallista aikaa.  

Euroopassa oli eilen vaisumpi tunnelma ja pörsseissä lasketeltiin hieman, onneksi kuitenkin vain Serenan rinteiden kokoista mäkeä (Euro Stoxx 600 -0,3 %) ja Aasian markkinoilla on käyty kauppaa aamulla varsin rauhallisissa tunnelmissa nollan molemmin puolin. Nousukärjessä Japani vajaan puolen prosentin nousussa (+0,41 %), kun taas Kiinassa pörssit ovat pienllä miinuksella (Hang Seng -0,1 %). 

Katseet markkinoilla ovat tänään USA:n veroäänestyksessä, mutta talouslukujakin on hieman tarjolla.

Öljyntuottajamaiden järjestö OPEC ja sen ulkopuolinen Venäjä pääsivät raporttien mukaan eilen sopuun tuotannonleikkausten jatkamisesta vuoden 2018 loppuun saakka. Öljyn hinnassa ei merkittäviä liikkeitä nähty, Brent-laatu treidaa noin 63 dollarin tasolla. 

Katseet markkinoilla ovat tänään USA:n veroäänestyksessä, mutta talouslukujakin on hieman tarjolla. Aamulla saatiin Kiinasta hieman odotuksia heikommat Caixin teollisuuden ostopäällikköindeksin luvut ja myöhemmin tänään saadaan ensin Euroopasta marraskuun ostopäällikköindeksit ja Yhdysvalloista teollisuuden ISM-indeksin lukemat. 
 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Optimismi USA:n veroalesta generoi tekno-osakkeisiin myyntiä
Seuraava
Eri toimialat hyötyvät jenkkien veroalesta vaihtelevasti