13.10.2017

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • Saksassa ja Isossa-Britanniassa uusiin ennätyslukemiin
  • Brexit –neuvottelut heiluttelevat punnan hintaa 
  • Euroalueen teollisuustuotannosta vahvoja lukuja

Euroopassa laajat osakeindeksit olivat nollan tasoilla, mutta Saksassa DAX (+0,1 %) ja Isossa-Britanniassa FTSE100 (+0,3 %) molemmat nousivat uusiin huippuihin. Yhdysvalloissa S&P 500 kävi hetkellisesti uusissa huipuissa, mutta päätyi lopulta -0,1 % miinukselle. Amerikkalaispankeista JP Morgan ja Citigroup raportoivat odotuksia paremmasta tuloksesta, mutta osakkeet päätyivät lopulta laskuun pienten luottotappiohuolten seurauksena. 

Samalla, kun FTSE 100 –indeksi kiipesi rauhassa uusiin huippuihin, oli Ison-Britannian punta Brexit-neuvottelijoiden rakentamassa vuoristoradassa. Eilen puolen päivän aikaan EU:n neuvottelija Barnier kertoi neuvotteluiden päätyneen umpikujaan lennättäen EUR/GBP –kurssin hetkellisesti 0,9 % ylöspäin. Myöhemmin Euroopan pörssien sulkeuduttua Handelsblatt kuitenkin uutisoi, että Barnier voisi tarjota Isolle-Britannialle sopimusta kahden vuoden siirtymäajasta sillä edellytyksellä, että neuvotteluissa päästäisiin eteenpäin. Päivän sisäisistä huipuista punta vahvistui euroon nähden 1,3 % päätyen 0,892 tasolle (-0,53 %). 

Eilisen talousluvuista voidaan nostaa Euroopasta teollisuustuotanto, joka oli merkittävästi odotuksia vahvempi sekä kuukausitasolla 1,4 % vs. odotus 0,6 %, että vuositasolla 3,8 % vs. odotus 2,6 %. Yhdysvalloissa tuottajahinnat olivat pienessä nousussa (2,6 % vuositasolla) ja työttömyyshakemukset palautuivat hurrikaaneja edeltäneelle tasolle. Keskuspankkiireista Bostonin Fedin Rosengren oli äänessä ja kertoi joulukuun noston puolesta sekä kolmesta koronnostosta ensi vuodelle. Atlantan Bostic puolestaan oli epävarma joulukuun koronnostosta, mutta huomioi työmarkkinan kiristymisen.

Tänään kalenterissa tärkein luku on kuluttajahintaindeksi Yhdysvalloista minkä lisäksi saamme myös vähittäismyyntilukemat. 
 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Fedin pöytäkirjoista ei merkittäviä paljastuksia
Seuraava
Tuloskausi lähtenyt hyvin käyntiin Yhdysvalloissa
Miikka Kuusi