04.04.2016

  • Työpaikkoja syntyy ja teollisuuden luottamus vahvistuu
  • Öljy ja punta vastatuulessa
  • Q1 tuloskausi alkaa Yhdysvalloissa


Viime viikko päättyi kahteen tärkeään datajulkaisuun. Yhdysvaltojen työmarkkinasta saatiin viimeisin päivitys, jonka mukaan työpaikkojen määrä jatkui maaliskuussa kasvussa 215000 työpaikan vauhdilla. Palkkojen nousu oli sen sijaan vaatimattomampaa. Iso kuva jatkaa siis ennallaan ja edellytykset yksityinen kulutuksen kyvystä tukea jenkkitalouden kasvua ovat hyvin linjassa.

Yhdysvaltojen teollisuuden luottamus jatkoi koko alkuvuoden jatkunutta kohentumistaan – nyt noustiin jo lähes 52 pisteen tasolle, eli selvästi yli kriittisenä pidetyn 50 pisteen tason. Kuva teollisuuden toipumisesta on tällä hetkellä vahvin puoleen vuoteen.

Saudi-Arabia ilmoitti perjantaina, että se on avoin öljyntuotannon rajoittamiseen vain jos kaikki muutkin merkittävät tuottajamaat sitoutuvat niihin. Kantona kaskessa on ainakin Iran, joka on ilmoittanut jatkavansa tuotantoaan täysimääräisesti. Öljyn hinta on laskenut huipuistaan noin 12 %, mutta edelleen ollaan toki merkittävästi helmikuun puolen välin pohjien yläpuolella.

Markkinaliikkeistä poimitaan myös Iso-Britannian punnan heikentyminen. Gallupit maan euroerosta ovat täysin ympäripyöreitä sitä kannattavien ja vastustavien välillä. Eurolla saa taas yli 0,80 puntaa, ensi kerran sitten vuoden 2014.

Alkava viikko tulee olemaan jälleen vilkas sekä makrodatan (alkaen huomenna) että yritysuutisten suhteen. Q1-tuloskausi alkaa Yhdysvalloissa. Suomesta ensimmäinen Q1-tulos saadaan ensi viikon perjantaina ja pientä optimismia tuloskauteen luo tulosvaroitusten määrä, joka on melko harvinainen nolla.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Q1 yhteenveto ja Q2 askelmerkit
Seuraava
​Öljy pyrkii takaisin kuskin paikalle