28.08.2018

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153

Trump ja Nieto toiveikkaita myös Kanadan liittymisestä 
Onnistuneet kauppaneuvottelut siivitti Yhdysvaltojen pörssit kaikkien aikojen huippuihin
Saksasta vahvoja talouslukuja

Yhdysvallat ja Meksiko ilmoittivat neuvotelleensa onnistuneesti uudesta NAFTA-sopimuksen korvaavasta kauppasopimuksesta. Uusi sopimus on 16 vuotinen, joskin sopimusta voidaan neuvotella uusiksi kuuden vuoden välein. Meksiko-sovun jälkeen Yhdysvaltojen on tarkoitus aloittaa neuvottelut myös Kanadan kanssa pikapuolin ja vaikka sekä Trump, että Meksikon presidentti Nieto kertoivat jo toiveesta saada myös Kanada mukaan sopimukseen, on se vielä kuitenkin epävarmaa. Myös Meksiko-sopu pitää vielä hyväksyttää kongressissa, mutta uutiset kauppasopimuksesta kuitenkin maistuivat riskisijoittajille hyvin ja uutinen lennätti pörssit kohti uusia huippuja ja samalla Yhdysvaltojen valtionlainojen hinnat alas. 

Euroopan pörsseissä oli hiljainen päivä Lontoon lomaillessa, mutta pörssit kuitenkin kipusivat laaja-alaisesti ja muun muassa Euro Stoxx 50 nousi jopa 0,8 %. Yhdysvalloissa pörssit nousivat erityisesti edellä mainitun Meksikon kanssa sovitun kauppasopimuksen avulla ja indekseistä S&P500 (+0,8 %), Nasdaq ja Russell 2000 nousivat kaikki uusiin huippuihinsa. Aasian kaupankäynnissä pörssit olivat tänä aamuna vain pienessä nosteessa, mutta eilen erityisesti Kiinan pörssit olivat hyvässä vedossa (Hang Seng +2,2 %) kun Kiinan keskuspankin kerrottiin muuttaneen politiikkaansa enemmän Juania tukevaksi.

Eilisen talousluvut Saksasta olivat vahvat ja IFO-indeksit ylittivät odotukset sekä nykytilanteen, että tulevaisuuden näkymien osalta. Vahva luotto talousnäkymiin oli sijoittajille mieluisa yllätys erityisesti viime viikolla julkaistujen heikkojen euroalueen ostopäällikköindeksien jälkeen. Tänään kalenterissa ei merkittäviä tapahtumia.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Laajat osakeindeksit jatkoivat kesälomaansa
Seuraava
Osakkeet vahvana vaikka jotkut niitä kovin pelkäävätkin