15.02.2017

  • Maaliskuun koronnosto on edelleen epätodennäköinen
  • Jenkkikorot ja dollari silti vähän ylös
  • Ranskan vaaleissa täysi tohina päällä

Taaleri Sijoitusideoista kolme yhtiötä raportoi tänään aamulla Q4-tuloksensa.

Marine Harvestin numerot yllättivät positiivisesti tammikuussa annetuista ennakkotiedoista huolimatta oikeastaan joka rivillä. Myös osinkoa tulee odotuksia enemmän ja lohen markkinahinta jatkaa suotuisalla tasolla.

Huhtamäen luvut jäivät piirun verran, mutta tuloksen pysyminen käytännössä ennusteissa tuonee nostetta osakekurssiin, koska edellisellä kerralla nähty selkeä pettymys ei toistunut.

Finnairin vertailukelpoinen Q4-tulos jäi hieman ennusteista, mutta valuuttakurssit huomioiden tulos oli hyvä. Lisäksi yhtiö hieman nostaa kapasiteetin kasvunäkymiä 8-10 %:iin (aik. 7 %). Kuluvan vuoden tulosohjaus annetaan vasta seuraavassa osavuosikatsauksessa.

Muutakin on maailmalla toki tapahtunut.

Fedin Yellen piti maaliskuun koronnoston vielä pöydällä. Puhe ei tarjonnut suuria yllätyksiä, mutta kommentit talouden näkymistä ovat tulkittavissa hieman odotuksia positiivisemmiksi. Taseen mahdollisesta supistamisesta Yellen kommentoi siihen palattavan lähikuukausina. Trumpin politiikkaa keskuspankkiiri ei lähtenyt spekuloimaan.

Jenkkikorot ja dollari ottivat hieman ylös. Osakkeet eivät eilen juurikaan liikkuneet ja volatiliteetti-indeksit peruuttelivat.

Ranskassa sitoutumaton ehdokas Macron julisti että nyt on Venäjä hänen kimpussaan rahoittamalla mustamaalauskampanjaa häntä vastaan. Venäjän intressissä toki olisi EU-vastaisen Le Penin voitto, mutta seurataan me nyt tilannetta vielä toistaiseksi vaihtopenkiltä käsin. Gallupien lähihistoria on sen verran surkea, että ei kannata lähteä höntyilemään kaikkien spekulaatioiden pohjalta.

Eilisessä talousdatassa pienyritysten luottamus Yhdysvalloissa jatkoi vahvana ja euroalueella teollisuustuotannon kasvu hidastui joulukuussa.

Tänään saadaan isoja lukuja USA:sta, kun inflaatioon, vähittäiskauppaan ja teollisuustuotantoon saadaan päivitykset.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Yellenin kommentit työmarkkinasta kiikarissa
Seuraava
Jenkki-inflaatioluvut nostivat korkoja