15.05.2017

  • Kiina ilmoitti suuresta investointiprojektista
  • Raaka-aineiden hintojen laskulle pientä helpotusta
  • Jenkeissä tavaratalojen vaikeudet jatkuvat

Kiina tiedotti viikonloppuna otsikkotasolla noin 90 miljardin dollarin rahoituksesta kansainväliseen investointihankkeeseen, jossa on mukana sekä Aasian että Afrikan maita. Investointien painopiste tulee olemaan infrastruktuurissa ja etenkin lentokentissä. Kiinan pyrkimys edistää maailmankauppaa on erittäin tervetullut avaus vastineeksi huolille Trumpin protektionistisista linjauksista.

Korot laskivat tästä luonnollisena reaktiona – osakkeet pitivät pintansa jääden muuttumattomille tasoille Yhdysvalloissa. Eurooppa-osakkeiden ”rallilla” nyt kolme viikkoa plakkarissa. Öljy on viikon alkuun nousussa, kun Venäjä ja saudit ilmoittivat jatkavansa tuotantorajoitteiden pidentämisen takana. OPEC:in kokous 25.5.

Salkunhoitomme teki viime viikolla kenttätutkimusta Yhdysvalloissa ja kommenttien mukaan ostarit ammottavat tyhjyyttään. Samaa kieltä ovat puhuneet toimialan yritysten tulokset – viimeisimpinä perjantaina jokaisesta ostoskeskuksesta löytyvät JC Penney ja Nordstrom. Molempien kurssit laskivat Q1-tuloksen jälkeen yli 10 %.

Taaleri Sijoitusideoiden tuore ostosuosituksemme Dufry raketoi perjantaina (+4,3 %), kun kiinalainen HNA nosti omistustaan jo 21 % äänivallasta (aik. 17 %). Yritysosto on yksi skenaario ja toinen on se, että HNA ottaa hallituspaikan ja pyrkii sitä kautta edesauttamaan Dufryn laajentumista Aasiaan. Molemmat ovat osakkeenomistajille positiivisia skenaarioita.

Tänään saadaan vain vähän makroa, mutta myöhemmin tällä viikolla mm. Saksasta ZEW-indeksi ja Yhdysvalloista teollisuustuotanto- ja asuntomarkkinadataa. Markkinat avasivat lievästi plussalle. Raaka-aineet ylös Kiinan investointi-ilmoituksen vanavedessä ja niille liitännäiset sektorit paistattelevat osakemarkkinoiden nousukärjessä.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Odottava tunnelma jatkuu
Seuraava
Trump-jahti jatkuu