02.11.2016

  • Trumpin nousu gallupeissa hermostuttaa markkinoita
  • Marine Harvestilta hyvä Q3 tulos
  • Fedin kokouksen lopputulemat tänään

Mikä on ollut kenties kaikkien aikojen vähiten asiapitoinen USA:n presidenttivaalikampanja tarjoilee parhaillaan vielä viimeiset draamat viihdettä janoavalle kansalle. Otsikoita kehitellään Clintonin (avustajien) sähköposteista ja siitä, että Trumpin kannatus on nousussa. Mikäli gallupeihin on uskominen, vaikuttaa Clintonin voitto edelleen kuitenkin erittäin todennäköiseltä. Kokonaisäänimääriä ennustavat gallupit antavat Trumpin tilanteesta hieman paremman kuvan kuin valitsijamiesten määriä ennakoivat. Mikäli tilanne tästä vielä kiristyy riittää siitä aineksia vielä volatiliteetin lisänousulle.

Euroopassa osakkeet ovat nyt laskeneet seitsemän päivää putkeen ja jenkeissä meno on ollut lähes sama. Markkinoiden riskin karttamiselle tämä poliittinen teatteri on yksi syy. Toinen on öljyn hinta, joka on laskenut kymmenisen prosenttia parin viikon takaisista huipuistaan. Eilen julkaistu tärkeä Yhdysvaltojen teollisuuden ostopäällikköindeksi nousi hieman odotuksia enemmän. Ainakaan silmiinpistävästi tämä luku ei kuitenkaan markkinoiden laskua jarruttanut.

Korot hieman laskettelivat, kulta nousi, Sveitsin frangi vahvistui ja taala heikkeni. Vaalien lopputuleman pohdinnan lopputulema siis oli: sijoitanpa turvasatamiin.

Aasiassa mennään niin ikään miinuksella. Japanissa vahvistunut jeni yhdessä maan autosektorin huonojen myyntilukujen kanssa ja Kiinassa huolet maan pankkisektorista ovat painaneet laajat indeksit yli prosentin laskuun.

Taaleri Sijoitusideoiden Marine Harvest raportoi Q3 luvut, jotka toki olivat ennakkoilmoituksen mukaisesti jo pitkälti tiedossa. Joka tapauksessa operatiivinen tulos oli yhtiön historian paras. Tuotantomääristä ollaan edelleen melko varovaisia, mutta siinäkään ei mitään uutta. Yhtiö perustaa uuden jalostuslaitoksen Teksasiin Dallasiin, joka on mielestämme positiivista. Lohen tarjonnan pysyminen joulusesonkikysynnän tahdissa tulee olemaan haastavaa ja se nostanee lohen hintaa entisestään, joka näkemyksemme mukaan lupaa hyvää myös loppuvuoden tulokselle.

Tänään Fedin korkokokouksen lopputulemat ja ennen sitä ADP:n työllisyysraportti, josta hieman ennakkoa perjantain virallisiin työllisyystilastoihin. Markkinat jatkavat Euroopassa laskussa.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Luottamus öljymarkkinaan koetuksella
Seuraava
8. laskupäivä, mutta kuka näitä laskee