07.11.2016

  • FBI ei löytänyt uutta Clintonin sähköpostisotkuista
  • Senaattikin menossa tiukoille
  • Pisin laskuputki sitten 80-luvun taitaa katketa

Ennen vaalispekulointeja käsitellään perjantain tärkein datapiste, eli Yhdysvaltojen viralliset työmarkkinatilastot. Uusia työpaikkoja syntyi hieman odotuksia suurempi määrä. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että Fedin koronnosto joulukuussa muuttui entistä todennäköisemmäksi, varsinkin kun myös edellisen kuukauden lukuja revisioitiin selvästi ylöspäin. Näkymät jenkkien talouskasvulle jatkavat hyvinä.

USA:n presidentinvaalista uusimmat käänteet: FBI kertoi, ettei se löytänyt uusia todisteita väärinkäytöksistä liittyen Clintonin sähköpostiepisodiin. Tämä tukee viikon alkajaisiksi osakkeita ja dollaria. Pitkät korot ylös. Turvasatamat kuten kulta ja Sveitsin frangi alas.

Näkemyksemme on, että Clintonin voittaessa riskimarkkinat korjaavat välittömästi hieman ylöspäin. Trumpin voittaessa näkemyksemme isosta kuvasta on silloinkin ennallaan, mutta korjausliike tulee kestämään selvästi pidempään. Korjausliikettä tulee tukemaan hyvät talouskasvunäkymät ja sijoittajien erittäin suuret käteispainot, joita halventuneet osakkeet alkavat vääjäämättä kiinnostamaan.

Ei tullut Brexitistä ”game changeria” eikä sitä tulisi Trumpin presidenttiydestäkään.

Vaalin lopputulos tiedetään Suomen aikaa aikaisin keskiviikkoaamuna. Senaatin suhteen tilanne on myös viimeisten ennusteiden mukaan tiukka ja se tuo oman lisämausteensa soppeen. Kaiken tämän hössötyksen jälkeen aletaan seuraavaksi pikkuhiljaa miettiä Italian tilannetta.

Jenkkilehdistössä oli viikonloppuna juttua siitä, että jatkavat kiinalaisen teräksen tuonnin vaikutusten arviointia. Positiivista teräsyhtöille.

Makrodatan suhteen viikko on rauhallinen. Tänään euroalueen vähittäismyynti, huomenna Saksan teollisuustuotanto ja Kiinan ulkomaankauppaluvut. Perjantaina jenkeistä Michigan-luottamusindeksi.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
USA:n työllisyydestä tänään viimeinen niitti Fedin kiristämiselle?
Seuraava
Äänestyspäivä, vihdoin