24.05.2017

  • USA:n ostopäällikköindeksit kaksijakoiset
  • Saksan IFO odotuksia vahvempi
  • Fedin tulevasta linjasta illalla lisävihjeitä?

Poliittiset kuviot jäivät eilen ainakin hetkeksi taka-alalle, kun markkinoilla keskityttiin talousdataan. Yhdysvaltojen ostopäällikköindeksit olivat toki hieman kaksijakoiset, kun teollisuuden osalta nähtiin pikku lasku, mutta palvelualat kompensoivat mainiosti.

Euroalueelta saatiin parikin mielenkiintoista datapistettä. Saksan yrityselämän luottamusta kuvaava IFO-indeksi, joka kehittyi odotuksia vahvemmin sekä nykytilanteen että tulevaisuuden odotuksien suhteen. Sisämarkkina ja vientikysyntä nähdään molemmat vahvoina. Euroalueen ostopäällikköindekseissä teollisuuden tunnelmat vahvistuivat, mutta palvelualojen komponentti hieman heikentyi. Vahva eilinen lukusetti ruokki riskitunnelmia nostaen osakkeita ja vahvistaen dollaria.

Helsingissä pörssin kiritti Eurooppaa reippaampaan nousuun etenkin Nokia (+ 6,4 %), joka kertoi patenttiriidan (Applen kanssa) päätyneen sopuun. Suositusnoston Inderesiltä saanut Huhtamäki (+ 2,4 %) esiintyi myös pirteästi. Tänään nousukärkeen on helppo veikata Nordealta suositus- ja tavoitehintanoston saanutta Outokumpua.

Taaleri Sijoitusideoissa on tällä hetkellä Suomi-osakkeista Nokian Renkaat, Finnair, Nordea, Huhtamäki ja uusimpana tulokkaana (12.5.) Outokumpu. Kysele meiltä suoraan deskistä tarkemmin perusteluista.

Moody’s laski Kiinan luottoluokitusta pykälällä tasolle A1/Stable. Liike oli Moody’silta ensimmäinen laatuaan lähes 20 vuoteen. Perusteluista nousee esiin etenkin koko talouden velan määrän kasvu. Kiinan valuutta on heikentynyt vain marginaalisesti.

Huomenna OPEC:in kokous. Öljyn hinta on noussut nyt viisi päivää putkeen, eli markkinat ovat melko luottavaisina tuotannonleikkausten jatkumiseen vähintään ensi vuoden alkupuolelle.

Markkinat avaavat eilisille tasoille. Illalla saadaan Fedin pöytäkirjat, joista yritetään punnita keskuspankin vakaumusta pysyttäytyä koronnostosuunnitelmissa.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Eurotaala näyttää esimerkkiä
Seuraava
Öljyn hinta laskuun OPEC:in kokouksen jälkeen