16.08.2016

  • Jenkkipörssit uusiin ennätyksiin
  • Uutisissa edelleen hiljaista
  • Öljy nousussa (turhien) OPEC-spekulaatioiden takia

Talousdataa saatiin eilen vain niukasti. Yhdysvaltojen asuntorakentajien luottamusta kuvaava NAHB-indeksi kehittyi odotetusti nousten elokuussa muutamalla pisteellä. New Yorkin alueen teollisuuden luottamusta kuvaava Empire Manufacturing –indeksi heikkeni hieman vastoin odotuksia. Näitä huolimatta S&P 500, Dow Jones ja Nasdaq -indeksit tekivät kaikki eilen uudet huippunsa. Volatiliteetti on erittäin alhaalla. Hännät olisivat nyt halpoja.

Tänään agendalla on hieman vilkkaampaa, kun Yhdysvalloista julkaistaan iltapäivällä kuluttajahinnat, teollisuustuotanto ja sen kapasiteetin käyttöaste. Iso-Britanniasta saadaan datapaketti klo 11:30 – mukana kuluttaja- ja tuottajahinnat, sekä asuntohintaindeksi. Alkavatko Brexit-äänestyksen vaikutukset näkyä jo?

Uutisointi keskittyi eilen muutenkin lähinnä olympialaisten ympärille. Öljy jatkoi sinnikästä nousuaan kun markkinoilla spekuloidaan OPEC:in tasoittelevan tuotantomääriään. Nigerian öljyministeri sanoi sen olevan epätodennäköistä, mutta toisaalta Venäjä sanallisesti tuki saudien aloittamaa keskustelua markkinoiden vakauttamista. Vaikea on meidän mielestämme nähdä tuotannonleikkauksia syyskuun kokouksesta. Eli onko öljyn hintaliikkeen takana enenevissä määrin uskoa kysyntävetoisuuteen? Se olisikin todella virkistävää vaihtelua.

Eilen Fedin Williams peräänkuulutti koko rahapolitiikan peruslinjojen uudelleenmuotoilua vastaamaan paremmin uutta alhaisempaa korkotasoa. Fed-korkobingon seuraava erä on tänään, kun (ei-äänestävä) Lockhart puhuu talouspolitiikasta klo 19:30. Viimeiset makroluvut eivät ole olleet aivan totutun timanttiset, mutta toisaalta Lockhart on hieman kääntynyt korkojen nousua puoltavaan leiriin. Noston todennäköisyys tälle vuodelle markkinahinnoittelussa nyt 45 %.

Aamun kurssitaulua kun katsoo, niin jenkkien ennätysveto ei ole riittänyt Aasialle ja Euroopassakin nähdään noin puolen prosentin miinusavaus. Veikkaan että tänään kaksi yllätystä: brittiluvut varastavat huomion makroluvuista, ja Tenkanen purjehtii Suomeen toiseen mitalin.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Öljy nousi reippaasti, mutta vaisu makro painoi tunnelmia
Seuraava
(Odotettu) laskupäivä eilen