04.05.2016

  • Riskisentimentti edelleen väkinäistä
  • Turvasatamien kysyntä korkealla
  • Jenkkien palvelualojen ISM tänään


Markkinat jatkoivat eilen happamina. Osakkeet heikkenivät globaalisti noin 1-2 %. Euroopassa nähtiin suurimmat laskut. Eurotaalan vahvistuminen on ainakin hetkellisesti hyytymässä. Fediltä kaksi jäsentä Lockhart ja Williams yrittivät luoda uskoa koronnostoihin.

Öljy heikkeni parisen prosenttia ja raaka-aineet ja niihin sidonnaiset valuutat seurasivat voimakkaasti perässä. Valuuttojen kova heilunta on iso teema markkinoilla juuri nyt.

Koroissa mielenkiintoisin liike on Saksan 10- koron painuminen takaisin 0,20 % tasoille käytyään perjantaina jo 0,30 % tasoilla. Myös jenkeissä valtionlainakorot ovat laskussa, eli turvasatamat ovat jälleen kovassa huudossa.

Eurooppalaisten pankkien tuloksia katsotaan juuri nyt erittäin kriittisesti, koska negatiivisten korkojen ja TLTRO:n yhteistä nettovaikutusta pankkien tuloskuntoon on erittäin vaikea arvioida. Tällä viikolla pankeista mm. UBS, Commerzbank ovat kokeneet rajut kurssilaskut lähes puolittuneiden Q1 tulosten jälkeen. Myös Deutsche Bank, Société Générale ja Santander ovat olleet paineessa. Italiassa mönkään mennyt Vicenzan anti on painanut myös muiden italopankkien osakekursseja.

Iso-Britannian teollisuuden PMI yllätti heikkoudellaan olleen maaliskuussa vain 49,2 pistettä (odotus 51,2). Lähestyvän kansanäänestyksen luoma epävarmuus heijastunee myös teollisuuden näkymiin. Lähikuukausien aikana sentimenttiin ei saarivaltiossa ole odotettavissa merkittävää parannusta, ellei EU-myönteinen leiri saa nostettua kannatustaan selvästi. Gallupeja on vaikea tulkita, koska kannastaan epävarmojen osuus on niin suuri. Vedonlyöntimarkkinoiden hinnoittelussa EU-myönteisen päätöksen todennäköisyys on tällä hetkellä noin 70 %.

Talousluvuissa saadaan tänään mielenkiintoinen Yhdysvaltojen palvelualojen ISM, joka on siis jatkoa edellispäivän teollisuuden ISM:lle, joka oli hieman odotuksia heikompi. Odotus on, että lukema nousee maaliskuun 54,5 pisteestä 54,8 pisteeseen. Myös USA:n uudet tehdastilaukset ja ADP:n työllisyysraportti päivän agendalla. Markkinat avaavat pikku miinukselle.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Jenkkiteollisuuden momentissa on kohta toivomisen varaa
Seuraava
​Yhdysvaltojen työpaikkojen kehitys kiikarissa