17.04.2018

  • Jännitteiden lieventyminen ja Q1-tulokset tukivat markkinaa
  • Trumpin twiitit kiinnostavat yhä vähemmän
  • Kiinan talouskasvu 6,8 % tutun vahvaa

Viikonlopun aikana erilaisten geopoliittisten jännitteiden keskushahmot pitivät suunsa suurin piirtein kiinni ja markkinat päättelivät tästä jännitteiden hieman laskeneen. Tämä antoi riskisentimentille hieman myötätuulta ja varsinkin Yhdysvalloissa osakekurssit hieman nousivat. Korkomarkkinoilla ei nähty merkittäviä liikkeitä. Yhdysvalloissa korkokäyrä loiventui aavistuksen lyhyen pään noustessa pitkää enemmän.

Yhdysvalloissa on Q1-tuloskausi jo hyvässä vauhdissa. Rima on korkealla – markkinat odottavat 17 % tuloskasvua verrattuna viime vuoden ensimmäiseen kvartaaliin. Voimaan astuneet verohelpotukset toki selittävät tästä suuren osan. Toistaiseksi S&P 500 –indeksin yhtiöistä 35 ovat raportoineet ja hyvin lähellä 17 % kasvua mennään. Otos on vielä pieni, mutta startti on ollut varsin kohtalainen.

Trumpin twiitit sekä Kiinaa ja Venäjää kohtaan osoitetut valuuttakurssimanipulaatiosyytökset jäivät vähemmälle huomiolle. Trumpin twiittien vaikutusta laajempaan sosiaalisen median keskusteluun jopa mitataan ja sen vaikuttavuus on ollut laskussa jo muutaman kuukauden.

Kiinan Q1 talouskasvuluvut olivat tutun odotetut. Virallinen tavoite 6,5 % ylitettiin jälleen 6,8 %n kasvulla. Kuluttajavetoinen talouskasvu jatkui teollisuuden kasvettua odotuksia hitaammin. Yhdysvalloissa yksityinen kulutus hieman piristyi ensimmäinen vuosineljänneksen lopulla, joka saattaa kieliä yleisen luottamuksen noususta. Tänään ei merkittäviä talouslukuja kalenterissa.

Hiljainen startti viikolla ei tämän pidempiä jaaritteluita edellytä. Tänään S&P 500 –indeksistä raportoi tärkeimpinä Goldman Sachs, IBM sekä Johnson & Johnson ja niitä kannattaa nyt seurata tarkasti.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Sijoitusvinkki: Lopeta Trumpin twiittien seuraaminen
Seuraava
Sijoittajien katseet kääntyvät tuloskauteen
Miikka Kuusi