21.02.2018

  • USA:n lyhyeen päähän löytyi sijoittajia ihan mukavasti
  • Makrodatassa tänään PMI-päivä
  • Fedin pöytäkirjat illalla

USA:n liittovaltio haki eilen markkinoilta lisää velkaa lyhyeen päähän, ja rahan lainaajiakin löytyi Bid-to-cover –suhdeluku oli noin 3, jos eri maturiteettien kysyntää hieman sallitaan keskiarvoistaa. Tarjontaa vain on ja tulee olemaan todella massiivisesti ja se aiheuttaa kysymysmerkkejä. Tämä käytännössä tukee korkoja ja se puolestaan hieman hiosti osakkeita.

Euroalueella jäätiin vielä osakkeissa plussalle, mutta Yhdysvalloissa myytiin kurssit puolisen prosenttia miinukselle kaupankäyntisession lopussa. Loppuviikon aikana USA jatkaa lainaemissioitaan pidemmän maturiteettien papereilla.

Vaikea on nähdä korkojen tästä ihan heti mihinkään laskevan. Tänään julkaistaan Fedin edellisen kokouksen pöytäkirjat ja niistä saataneen jotain uutta ajatusta taas Fedin kiristyssuunnitelmista. Viimeisin asia mitä tästä asiakokonaisuudesta on hyvä tietää on se, että tammikuussa kuukausitasolla kiihtynyt inflaatio tukee ajatusta siitä että Fed pitää nostotahtinsa. Mielestäni kolmen noston edelle on nykydatalla vielä liian aikaista kiirehtiä. Fedin uusi nokkamies Jerome Powell seuraavaksi äänessä 28.2.

Talousdatassa ei ollut eilen mitään kovin tärkeää. Euroalueen kuluttajaluottamus oli erittäin heikko, mutta laittaisin sen nyt lähinnä tilastovirheen piikkiin. Mietitään uudestaan jos huono luku toistuu ensi kuussa. Saksan sijoittajien luottamusta kuvaavaa puolityhjänpäiväistä ZEW-indeksiä ei kannata edes seurata.

Talousdatakiikarit pitää tänään suunnata helmikuun ostopäällikköindekseihin. Japani ehti jo julkaista omansa: teollisuuden luku hieman pehmeä odotuksiin nähden, mutta isossa kuvassa tasot ovat edelleen selvää kasvua indikoivat. Alakomponenteista tilaukset olivat vahvat. Euroalueen PMI:t tänään klo 11 ja USA:n vastaavat klo 16:45.

Iso-Britanniasta tänään työlisyysdataa klo 11:30 ja Fedin pöytäkirjat klo 21. Keskuspankkiireista äänessä BoE:n Carney.

Aasiassa osakkeet olivat yön aikana hienoisessa nousussa (Kiina oli kiinni), mutta Euroopassa avaus miinukselle. Olympialaisissa ollaan tämän päivän osalta laskennallisesti plussalla, kun naisleijonat johtavat pronssiotteluaan tätä kirjoitettaessa 2-1!

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
USA kääntää velkahanaa suuremmalle
Seuraava
Musiikki kääntyy pikkuhiljaa pienemmälle, mutta jatkuvatko juhlat silti?