04.11.2016

  • Markkinat jatkoivat laskuaan
  • Jenkkidata eilen kaksijakoista
  • Tänään tärkeät USA:n työllisyystilastot


Osakkeet laskivat, volatiliteetti menee jo aika korkealla (VIX 21,8), korot lievässä nousupaineessa, kaikki puhuvat vaaleista. Toivoa sopii, että tänään julkaistavat Yhdysvaltojen viralliset työmarkkinatilastot toisivat jo lähes puuduttavaksi käyneeseen markkinaan piristystä. Mikäli data ylittää odotukset noussee markkinoiden odotus Fedin koronnostosta vielä nykyistä 78 % tasoa korkeammalle.

Yhdysvalloista saatiin talousdataa. Palvelualojen ISM-indeksi jäi odotuksista, mutta pysytteli edelleen selvästi kasvua indikoivana. Teollisuudessa näkymät ovat jopa paremmat. Maan tehdastilaukset syyskuulta yllättivätkin positiivisesti ja ilman vaalien aiheuttamaa epävarmuutta lukema olisi ollut todennäköisesti vieläkin parempi.

Iso-Britanniassa arvotaan edelleen sitä, että kuka Brexitistä lopulta päättää. Eilen saatiin maan oikeuslaitokselta päätös siitä, että alun perinkin suuntaa antava kansanäänestys todellakin oli suuntaa antava. Tämä tarkoittaa, että lopullisen päätöksen asiasta tekee maan parlamentti, jonka halua äänestää kansan tahtoa vastaan voidaan toki epäillä.

Maan keskuspankki piti eilen kokouksensa päätteeksi korot ja osto-ohjelman ennallaan.

Tänään avataan jälleen miinukselle ja mitään suurempaa nousupäivää lienee turha odottaa. Jos on tähänkin asti presidentinvaali aiheuttanut pelkoa, ei se ostointo ehkä tänäänkään (neljä päivää ennen vaaleja) herää. Vaalit siis tiistaina ja tulokset selvillä Suomen aikaa aikaisin keskiviikkoaamuna.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
8. laskupäivä, mutta kuka näitä laskee
Seuraava
Viikonlopun uutisointi rohkaisee markkinoita