07.12.2017

  • USA:n pörssien sektorirotaatio eilen tauolla
  • Saksassa ”Suuri koalitio” sittenkin jatkamassa?
  • Öljyn hinta alas nousseiden varastotasojen takia

Markkinatkin ottivat eilen rauhallisesti ikään kuin Suomen itsenäisyyden juhlintaa kunnioittaen.

Yhdysvalloissa pörssit jäivät lopulta marginaalisesti miinukselle ja verouudistuksen varmistumisen jälkeen uudelleenlanseeratusta muotisanasta sektorirotaatiosta ei ollut tietoakaan. Verouudistuksesta eniten hyötyvät toimiala jopa aliperformoivat eilen.

Veroreformista päästään luontevasti kongressin seuraavaan pähkinään, joka on jälleen kerran liittovaltion velkakaton nosto. Capitol Hill on jälleen löytänyt velkamääränsä olevan tapissa ja tänään äänestetään parin viikon jatkoajasta, jotta sen jälkeen päästäisiin äänestämään pidempiaikaisesti velkakaton nostosta.

Euroopan poliittisella rintamalla Brexitin pattitilanne jatkuu ja Saksassa sosiaalidemokraatit (SPD) äänestävät tänään haluavatko jatkaa hallituskoalitioneuvotteluita Merkelin konservatiivien kanssa. Konsensus uskoo näin käyvän, vaikka Schulz virkansa puolesta sitä onkin toppuutellut, ja ”Suuren Koalition” nousevan tuhkasta yhtä nopeasti kuin se sinne tippuikin.

Tärkein makrodata eilen saatiin Yhdysvalloista, kun ADP-raportti indikoi maan työmarkkinan jatkaneen vahvaa kehitystään myös marraskuussa. Viralliset luvut saadaan huomenna. Etenkin palkkojen kehitystä tullaan seuraamaan erittäin herkällä korvalla ja tällä kertaa markkinat sitä jopa uskaltavat odottaa. Pettymys tässä laskisi orastavia inflaatio-odotuksia ja painaisi korkoja. 

Palvelualojen ISM laski USA:ssa melko voimakkaasti, mutta parin viime kuukauden nousu on myös ollut sen verran rivakkaa, että mitään varsinaista huolta luottamuksen laskusta emme näe. Nousutrendillä mennään edelleen.

Tänään markkinat ovat avanneet vaihtelevasti: Aasiassa Japani noin 1,5 % nousussa neljän laskupäivän jälkeen, ja muualla on painuttu hieman miinukselle. Dollari hieman vahvistumassa: eurotaala nyt niukasti alle 1,18 tason. Öljyssä terävä lähes 3 % hintaliike alas, kun IEA kertoi polttoainevarastojen selvästä kasvusta. Euroopassa osakkeet avaavat pari kymmenystä plussalle.
 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Eri toimialat hyötyvät jenkkien veroalesta vaihtelevasti
Seuraava
USA:n työmarkkinadatasta suuntaviivoja rahapolitiikalle