22.03.2016

  • Uutisrintamalla hiljaista
  • Fedin Lockhart puhui koronnostojen puolesta
  • Tänään makrokalenterissa PMI:t


Viikko lähti liikkeelle pintakaasulla ja liikkeet jäivät vaatimattomiksi. Euroopassa osakkeet laskivat muutaman prosentin kymmenyksen ja Yhdysvalloissa jäätiin muuttumattomille tasoille. Korkomarkkinoilla liike oli yhtä vähäistä – jenkkien kymppivuotinen nousi muutamalla pisteellä ja dollari hieman vahvistui.

Uutisrintamalla oli hiljaista. Talouslukujen osalta Yhdysvaltojen vanhojen asuntojen kauppa kävi helmikuussa odotettua hitaammin. Muuta raportoitavaa ei eiliseltä ole. Tänään saadaan Markitin laskema alustava Yhdysvaltojen teollisuuden PMI maaliskuulta sekä Markitin euroalueen PMI:t sekä palvelualoilta että teollisuudesta. Markkinat odottavat molempien mantereiden osalta kasvua indikoivia lukemia.

Fedin Lockhart yritti luoda lisää uskoa koronnostoihin. Historiallisesti näkemyksiltään jonkinlaista maltillista keskitietä edustava Lockhart sanoi, että huhtikuun nosto on edelleen varteenotettava vaihtoehto. Toinen Fedin edustaja Lacker komppasi Lockhartin kyyhkymäisiä ajatuksia vakuuttelemalla, että hänen mielestään inflaatio on matkalla kohti keskuspankin tavoitetasoa.

Tiistaihin lähdetään rauhallisissa tunnelmissa. Aasiassa markkinat ovat hieman miinuksella pois lukien Japani, jonka osakkeet ovat vapaapäivän jäljiltä lähes parin prosentin nousussa huolimatta odotuksia heikommista PMI-luvuista. Euroopassa avataan puolisen prosenttia miinukselle.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Yhdysvalloissa osakkeet plussalle tämän vuoden osalta
Seuraava
Laskutunnelmissa kohti pääsiäistä