11.05.2018

  • Pari inflaatiodatapistettä USA:sta jo melko rauhallisia
  • Italiassa saatetaan välttää uudet vaalit, mutta kovalla hinnalla
  • Taaleri Sijoitusideoiden Dufry positiivisessa vireessä

Riskisentimentti on vahvistumassa, teknologiaosakkeet johtavat kurssinousuja, korkomarkkinasta aiheutuva vastatuuli on ainakin hetkellisesti rauhoittunut, ennätyssuuret omien osakkeiden ostot osinkojen päälle tukevat osakkeita.

Yhdysvaltojen kuluttajainflaatio oli huhtikuussa otsikkotasolla 2,5 %, joka oli odotettua, mutta pohjainflaatio, eli ilman ruoan ja energian hintojen nousua, oli vain 2,1 %. Toinen perättäinen heikko inflaatiodatapiste siis maltillistuneen palkkainflaation jälkeen viime viikolla. Vahvistaa siis kuvaa siitä, että talouden alla olevan sisäiset inflaatiopaineet ovat edelleen melko vaatimattomat. Implikaatio on se, että Fedin korkojen nostotahtia aletaan kyseenalaistamaan, joka hillitsee korkojen nousua, joka puolestaan tuo hieman tukea osakkeille. Markkinat ovat tällä hetkellä jakautuneet melko tasan loppuvuodelle yhden ja kahden Fedin koronnoston välille.

Italian valtionlainat ovat olleet markkinoilla myyntipaineen kohteena kun populistiset Pohjoinen Liiga ja Viiden Tähden Liike ovat jutelleet keskenään hallituskuvioista. Uudet vaalitkin olisivat markkinoiden vakauden kannalta selvästi miellyttävämpi skenaario kuin EU-vastainen populistihallitus, joka ajaisi maan talouden hyvin todennäköisesti melko vastuuttomaan tilaan. Muutenkin velkainen Italia olisi sen jäljiltä kohta entistä velkaisempi. EU:sta eroaminen on onneksi pudonnut jossain kohtaa liikkeiden agendalta pois. Onko kukaan yllättynyt populistin linjan pehmentymisestä juuri sillä hetkellä kun ovi hallitukseen alkaa aukeamaan?

Taaleri Sijoitusideoiden Dufry sai aamulla huomiota myös muualta kuin meiltä, kun suuri keskieurooppalainen analyysitalo nosti yhtiön suosikkilistalleen. Tulos kasvaa ja samalla pääomarakenne kevenee investointi- ja käyttöpääomatarpeiden laskiessa. Uskomme edelleen vankasti matkailun kasvavan muuta taloutta nopeammin ja Dufryn olevan hyvin asemoitunut kasvavassa markkinassa.

Tänään välipäivän makua eilisen pyhän jälkeen. Ei tärkeää makroa. Markkinat euroalueella eivät avauksessa aivan jaksa Aasian kaupankäyntisession kulmakertoimella, mutta pieni plussa-avaus joka tapauksessa.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
USA vetäytyy Iran-diilistä – kauppajännitteisiin muualle ei suurta vaikutusta
Seuraava
EPK:lta haukkamaista ja Fediltä kyyhkymäistä vivahdetta