20.02.2018

  • Kuun alun pelästyminen on jäämässä taka-alalle
  • Venäjällä vahvaa realliansioiden nousua
  • Corestate Capitalilta vahva tulos ja näkymät

Viikko alkoi Aasiassa vahvasti, mutta euroalueen osakkeet lipuivat hiljaisessa markkinassa puolisen prosenttia miinukselle. USA:n markkinat olivat eilen kiinni President’s Dayn takia. Dollari vahvistui ja 1,25 tason läpi breikkaaminen epäonnistui jo neljättä kertaa. USA:n kymppivuotinen jatkaa flirttailuaan 2,90 tason kanssa.

Buy the dip –porukka on hieman niskan päällä verrattuna synkistelevään bear-porukkaan. Osakkeet ja riskilisät ovat korjanneet kuun alun hässäkästä aika paljon ja volatiliteettikin (VIX:llä mitatttuna) on taas alle 20 pistettä. USA:n osakkeiden toipuminen on ollut euroaluetta hieman pirteämpää.

Yksittäisistä markkina-alueista Venäjästä kuultiin positiivista tammikuun osalta. Reaaliansioiden kasvutahti nousi yli 6 %:iin. Kasvussa kokonaisuudessaan on edelleen toivomisen varaa, mutta kulutusnäkymät ovat aika hyvät ja sen pitäisi tukea ideoistamme mm. Nokian Renkaiden näkymiä. Perjantaina on iso päivä Venäjälle kun S&P päättää maan luottoluokituksesta. Korkealla pysyttelevä öljyn hinta sekä kohentuva makro pitää todennäköisyyksiä sille, että luokitus saattaisi nousta BB+:sta IG-tasolle.

Taaleri Sijoitusideoista löytyvä Corestate Capital (kiinteistösektori, Saksa) raportoi kelpo osavuosikatsauksen, jossa liikevaihto ja -voitto menivät molemmat yli ohjeistuksen. Kaikki kolme viime vuonna tehtyä yritysostoa ovat nostaneet yhtiön tulsota ja integraatiot ovat sujuneet hyvin. Kuluvan vuoden näkymiäkin yhtiö otti pykälällä ylös. Osakkeen pitäisi kaiken järjen mukaan yliperformoida tänään.

Viikon iso teema on USA:n velkakirjaemissiot. Veroalet ja julkiset menot pitää jollain (lue: lisää velkaa taseeseen) rahoittaa ja jo tänään huutokaupassa on iso määrä uusia valtiolainoja. Nähtäväksi jää miten korkomarkkinat reagoivat ja miten riskimarkkinat reagoivat mahdolliseen korkojen nousun jatkumiseen. USA:n liittovaltio laskee tällä viikolla liikkeelle pyöreästi varttibiljoonan (250 miljardia) uutta velkaa.

Makrokalenterissa mennään tänään vielä pintakaasulla, mutta huomenna julkaistavat ostopäällikköindeksit USA:sta ja euroalueelta antavat seuraavan suunnan markkinoille. Fedin korkopolusta kenties lisävihjeistä edellisen kokouksen pöytäkirjoista niin ikään huomenna.

Jenkit aloittavat viikon tänään, mutta silti tuntuu melko hiljaisen päivän olevan tulossa. Dollari jatkaa vahvistumistaan ja osakkeet muuttumattomina.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Inflaatio vähän nousussa, mutta markkinoiden mielestä hallitusti
Seuraava
USA:n velkaantumistarve tukee korkoja