10.10.2016

  • Iso-Britannian punta myrskyn silmässä
  • Toinen tv-väittely vankisti käsitystä Clintonin selvästä johdosta
  • Kiinan markkinat avasivat viikon tauon jälkeen

Viime viikko päättyi Yhdysvaltojen virallisten työllisyystilastojen värittämissä tunnelmissa. Uusia työpaikkoja syntyi syyskuussa hieman odotettua vähemmän, mutta kuitenkin enemmän kuin elokuussa ja samalla riittävästi nostamaan odotuksia korkojen nostosta. Kaksi kolmesta ekonomistista povaa nostoa joulukuussa. Suuria markkinaliikkeitä ei tämän perusteella viikon päätteeksi nähty.

Osakemarkkinat kääntyivät viikon loppua kohti hienoiseen laskuun ja sama tunnelma vallitsee nyt uuden viikon avauksessa. Korot nousussa molemmin puolin Atlanttia. Markkinoiden itseoikeutettu trading-instrumentti on Iso-Britannian punta, joka ei ole toipunut äkkipudotuksestaan ja heikkeni viime viikolla peräti yli 4 %. ”Pehmeä ero” EU:sta on markkinoiden mielestä koko ajan epätodennäköisempi.

Heiluntaa osakkeissa ei ole aiheuttanut myöskään Kiinan paluu markkinoille peräti viikon poissaolon jälkeen. Maan osakkeet ottivat muuta maailmaa kiinni noin puolentoista prosentin nousulla, mutta muuten viikon alun liikkeet Aasiassa ovat olleet marginaalisia.

Viikonlopun kuuma peruna oli presidenttiehdokkaiden toinen vaaliväittely. Tällä kertaa sävy oli ensimmäistä suorempi ja jopa aggressiivisempi. Myös lopputulosta on gallupien perusteella arvioitu tasaisemmaksi. CNN:n mukaan 57 % haastatelluista prikkasivat tämänkin gallupin Clintonille. Markkinat kuitenkin hinnoittelevat Trumpin voitolle nyt noin 20 % todennäköisyyttä ja luku nousi noin neljällä prosenttiyksiköllä eilisen väittelyn jälkeen. Toisaalta, Meksikon peso on vahvistunut, eli valuuttamarkkina taas uskoo Clintonin voiton todennäköisyyden kasvaneen. Yksi gallup enää jäljellä.

Alkavasta viikosta poimimme esiin keskiviikkona julkaistavat Fedin edellisen kokouksen pöytäkirjat sekä perjantailta Yhdysvaltojen vähittäismyynti. Deutschen ympärillä liikkuu huhuja pankin suunnitelmista hankkia 5 mrd euroa lisää pääomaa, vaikka virallisesti ovatkin asian kiistäneet. Tänään Yhdysvalloissa korkomarkkinat kiinni ja se tullee rauhoittamaan muutakin aktiviteettia selvästi.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Punnan ympärillä hermostuneisuus kasvussa?
Seuraava
Korkojen ja öljyn nousu jatkui