25.10.2017

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • Ostopäällikköindeksit osoittavat kasvun jatkuvan 
  • Xi jatkaa Kiinan presidenttinä 
  • Fedin puheenjohtajaspekulaatiot kiihtyvät

Osakemarkkinoiden liikkeet olivat jälleen hyvin maltillisia. Euro Stoxx 50 ylös tutut +0,1 %, S&P 500 +0,2 % päätyen uusiin huippuihin ja myös Aasiassa pääsääntöisesti pientä nousua. 

Eilisten ostopäällikköindeksien osalta Euroopassa teollisuuden luvut olivat erityisen vahvat, kun taas palveluiden osalta lukemat jäivät odotuksia vaisummaksi. Kokonaisuutena luvut osoittivat kasvun jatkuneen sekä Euroopassa, että erityisesti Yhdysvalloissa. Tämän päivän talouskalenterissa on luvassa Saksan IFO kyselyn tulokset sekä BKT-lukuja Britanniasta. Lukujen ei kuitenkaan odoteta aiheuttavan suurta liikettä markkinoilla sijoittajien katseiden ollessa jo huomisessa EKP:n kokouksessa. 

Kiinan puolueen kokouksessa valittiin 5 uutta jäsentä politbyroon pysyvään komiteaan. Valinnoissa huomio keskittyi lähinnä siihen, että valittujen jäsenien perusteella ei saatu selkeää suosikkia Xi Jinpingin seuraajaksi. Vain yli 60-vuotisten jäsenien valinta kasvattaa spekulaatiota siitä, että Xi olisi mahdollisesti jatkamassa presidenttinä vielä tämän viisivuotiskauden jälkeenkin. 

Yhdysvalloissa Politico-lehti kertoi, että Republikaanit olisivat valmiita esittelemään verouudistusehdotuksen 1. marraskuuta. Lisäksi spekulaatiot Fedin puheenjohtajakilvan ympärillä käy kuumana, kun raporttien mukaan Trump on järjestänyt puolueen senaattoreille käsiäänestyksen Powellin ja Taylorin välillä. 

Lukuisat suomalaisyhtiöt raportoivat tuloksensa tänä aamuna, kun muun muassa Cramo, Finnair, Kesko, Konecranes, Stora Enso, SSAB ja Wärtsilä raportoivat tuloksensa. Taaleri Sijoitusideoiden yhtiöistä Huhtamäki, Nokia ja Nordea raportoivat tuloksensa huomenna ennen pörssin aukeamista. 
 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Markkinoilla odottava tunnelma
Seuraava
EKP:n odotettu kokous tänään 
Miikka Kuusi