26.02.2019

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • May lykkäsi jälleen Brexit-äänestystä, neuvotteluihin haetaan lisäaikaa?
  • Trump twiittasi viikonloppuna osakkeet lentoon, kiinassa maanantaina pörssit jopa +6%
  • Eilisen päivän twiitti tiputti raakaöljyn hintaa yli 3 %


Trump twiittasi sunnuntai-iltana lykkäävänsä maaliskuun alkuun suunniteltuja tariffien nostoja. Neuvotteluille siis lisäaikaa ja markkinat voivat jälleen optimistisina odottaa sopua. Kun samalla teemalla markkinoista on puhuttu jo kuukausia, väkisin tulee mieleen klassinen pilapiirros aasista ja porkkanasta. 

Kokonaisuutena kuitenkin hyvä uutinen joka maanantaina lennätti Kiinassa pörssejä jopa 6 %. Länsimarkkinoilla reaktiot jäivät huomattavasti pienemmiksi ja pääindeksit olivat Euroopassa ja Yhdysvalloissa noin 0,3 % nousussa. Aasiassa on tänä aamuna otettu jo takapakkia noin prosentin verran ja myös Eurooppa avautui pieneen laskuun. 

Eilisen päivän twiitti puolestaan koski raakaöljyä joka Trumpin mielestä on liian korkealla ja hänen mukaansa OPECin pitäisi rauhoittua tuotannon rajoitusten kanssa. Mitään sananvaltaahan Trumpilla ei OPECin suuntaan ole, mutta öljy halpeni silti eilen yli 3 %. 

Isossa-Britanniassa Theresa May lykkäsi seuraavaa äänestystä uusimmasta Brexit-ehdotuksesta jatkaakseen neuvotteluita Brysselin kanssa. Äänestys on nyt tarkoitus järjestää viimeistään maaliskuun 12. päivä eli vain alle kolme viikkoa ennen Brexit-takarajaa. Viime päivinä on keskusteltu enenevissä määrin mahdollisuudesta hakea lisäaikaa Artikla 50:een. Financial Times uutisoi eilen työväenpuolueen Cooper vievän keskiviikkona parlamentille ehdotuksen, joka antaisi oikeuden hakea lisäaikaa Artikla 50:een ja nyt myös Mayn on kerrottu pyytäneen kabinettia keskustelmaan neuvotteluiden takarajan siirtämisestä. Markkinoilla tuntuu, että kovaa Brexitiä ei juurikaan hinnoitella ja punta onkin vahvimmillaan sitten toukokuun 2017. 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Euroopan ostopäällikköindeksit antoivat sekavan kuvan talouskehityksen suunnasta
Seuraava
Sopimuksettoman Brexitin todennäköisyys laskussa
Miikka Kuusi