12.01.2017

  • Sekevaa, Trump, sekavaa
  • Markkinat eivät innostuneet suurempiin liikkeisiin
  • Tänään Fediltä tuoreita kommentteja

Trump astui eilen median eteen ensimmäistä kertaa sitten vaalivoittonsa ja jokseenkin yllätyksetön lopputulos oli se, että tunteet järkkyivät enemmän kuin asiakysymykset. Tulevan presidentin suhteista ja kytköksistä Venäjään puhuttiin paljon, ja samoin yksityisistä investoinneista Yhdysvaltoihin sekä kyberturvallisuudesta. Ja Trumpin liiketoimista. Maan terveydenhuoltomalli, ns. ”Obamacare”, ollaan edelleen kumoamassa, mutta kukaan ei tunnu tietävän mitä tulee tilalle.

Kokonaisuudessaan tilaisuuden anti oli melko laiha, mitä tulee mahdollisuuksiin vetää siitä jotain oleellisia johtopäätöksiä Trumpin tulevasta politiikasta ja sitä kautta omasta sijoitusnäkemyksestä. Ei-presidentillistäkin käytöstä jälleen kerran nähtiin, mutta mitäpä siitä enempiä päivittelemään. On siihen jo Trumpin suhteen totuttu. Teot ratkaisee.

Anekdoottina todetaan että Twitter lienee eilisen suurimpien voittajien joukossa, koska jos jotain, niin sille (tasoltaan kirjavalle) keskustelulle Trumpin edesottamukset ainakin ovat kuin bensaa liekkeihin. (Ei, tämä ei ollut suositus ostaa Twitterin osaketta.)

Muuten markkinoilla oli eilen varsin uutisköyhää ja liikehdintäkin ajoittui odotetusti vasta Trumpin tilaisuuden jälkeen. Korot laskivat ja dollari heikkeni. Öljy esitti pientä rekyyliä parin laskupäivän jälkeen, vaikka USA:n varastotasot olivatkin hieman nouseet. Osakkeet pitivät jotakuinkin pintansa, mutta Euroopassa avataan tänään taas pienelle miinukselle.

Tänään Fediltä äänessä pitkä rivi johtajia ja myöhään illalla myös Yellen. Odotuksissa ja etenkin toiveissa on kommentteja Trumpin politiikasta ja siitä aikooko keskuspankki sen vaikutuksia jotenkin ottaa rahapolitiikassaan huomioon. EKP julkaisee joulukuun kokouksen pöytäkirjansa.

Talousluvuissa Yhdysvaltojen viikoittainen työttömyysdata ja euroalueelta marraskuun teollisuustuotanto.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Trump siirtyy Twitteristä puhujapönttöön
Seuraava
Trumpin uskottavuus puntarissa