11.08.2017

  • Trump: ennaltaehkäisevä isku ei ole poissuljettu.
  • Volatiliteetti ylös, osakkeita myytiin ja valtionlainoja ostettiin ja osakkeita myytiin.
  • Tänään jenkeistä tärkeät kuluttajainflaatioluvut.

Tänä aamuna on ollut vaikea löytää mitään luettavaa missä EI käytettäisi sananpartta ”geopoliittiset huolet”. Tästä on huolehtinut presidentti Trump, joka ei ole perääntynyt tuumaakaan uhkailuistaan Pohjois-Koreaa kohtaan. Trump jopa erikseen muistutti, että ennaltaehkäisevä isku ei ole poissuljettu.

Vaikea on kuitenkin nähdä, että Yhdysvallat lopulta ampuisivat ensin, riippumatta siitä minkälaisin sanankääntein Trump milloinkin uhittelee. Onhan hänellä kuitenkin ihan kohtuullinen track record ylidramaattisista lausunnoista muissakin konteksteissa.

Markkinat saivat Trumpin kommenteista kuitenkin eilen uudestaan siipeensä. Eilisen aikana huolet tarttuivat myös jenkkiosakkeisiin ja (yli)alhaisen volatiliteetin jakso on tältä erää päättynyt. VIX nousi yli 16 pisteen ja Euro STOXX 50:n vola nousi tasolle jossa oltiin viimeksi Ranskan vaalien aiheuttaman epävarmuuden huippuhetkillä.

Valtionlainojen korot molemmin puolin valtamerta olivat luonnollisesti laskussa ja osakkeissa oltiin tukevasti myyntilaidalla. Kaikki luokat, joihin on jotenkin liitettävissä termi turvasatama pärjäsivät vähiten huonosti. Uusi päivä on alkanut Aasiassa samoissa tunnelmissa: osakkeet keskimäärin noin prosentin miinuksella.

Eilisissä talousluvuissa Yhdysvaltojen tuottajahintojen (PPI) nousu rauhoittui 1,9 %:iin 2,0 %:sta. Tänään on vuorossa tärkeämmät kuluttajainflaatioluvut (CPI) USA:sta. Odotus pohjahintojen noususta on muuttumaton 1,7 %, eli alhaisilla maaliskuusta alkaneilla tasoilla jatkettaisiin. Mausteensa soppaan tuo Fedin kommentit, joiden mukaan vaatimaton inflaatio on vain väliaikaista. Mitä pidempään luvut jäävät laahaamaan sitä pidempään saadaan Fedin rahapoliittisia toimia odottaa.

Taaleri Sijoitusideoissa oleva Cancomilta saatiin tänään Q2-raportti. Liikevaihto kasvoi vuodentakaisesta +8 %, joka on linjassa odotusten kanssa. Käyttökate nousi +10 %. Erityisesti pilvipalveluliiketoiminta vaikuttaa kehittyvän erinomaisesti. Odotamme vuoden jälkimmäisestä puoliskosta muodostuvan vielä vahvemman, jota vahvistaa myös yhtiön omat kommentit sekä liikevaihdon että käyttökatteen kasvusta. Näkemyksemme jatkaa vankan positiivisena.
 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Pohjois-Korean uhittelu jatkuu, USA diplomaattisena
Seuraava
Sekoilu Pohjois-Korean ja Trumpin ympärillä laantumassa