10.05.2017

  • Markkinoilla hiljaista
  • Trump antoi FBI:n pomolle kenkää – motiiveista spekuloitiin
  • Marine Harvestilta hyvä Q1

Hiljainen päivä eilen. Helsingissä satoi lunta ja se veti vieläkin hiljaisemmaksi.

Markkinoilla ei isoja uutisia eilen ja makrodatassakin vain yhdysvaltalaisten pienyritysten luottamusindeksi, joka sinnitteli huhtikuussakin yllättävän hyvin. Koko indeksi on kuluvan kalenterivuoden aikana korjannut kertaheitolla uudelle tasolle. Työmarkkina on jatkanut vahvana ja se luonnollisesti korreloi yrittäjien tunnelmien kanssa vahvasti.

Osakkeet jäivät Euroopassa vielä muutaman kymmenyksen plussalle, mutta meininki lässähti Yhdysvalloissa, jossa jäätiin punaiselle. Öljyn laskenut hinta painoi etenkin energiasektoria. Tilastonikkarit keksivät, että Apple onnistui eilen ensimmäisenä jenkkiyhtiönä ikinä markkina-arvollaan ensimmäistä kertaa 800 miljardin taalan rajan.

Korkomarkkinoilla lähinnä katseltiin maalin kuivumista, vaikka Fedin johtajistosta muutamat yrittivätkin hölistä korkojen noston puolesta. Eli kukaan ei jaksanut kuunnella samaa vanhaa levyä. Volatiliteetti jatkaa pohjalukemissa.

Lisäväriä muuten aika värittömään pörssipäivään toi, yllätys yllätys, presidentti Trump. Trump nimittäin tokaisi FBI:n johtaja Comeylle ”You’re fired!”. Viralliset syyt olivat jotain, mutta markkinoilla puhuttiin lähinnä siitä, että Comeyn FBI tutki tuulitukan Venäjä-kytköksiä hieman turhan innokkaasti. Nyt Trump pääsee itse nimittämään uuden johtajan, joka tulee olemaan vastuussa mm. Trumpiin kohdistuvista tutkimuksista. Aika kätevää olla Yhdysvaltojen presidentti.

Taaleri Sijoitusideoiden hyvä meno Q1-tuloskauden osalta jatkuu. Marine Harvest raportoi tänään aamulla mainion tuloksen, vaikkakin se oli jo ennakkotietojen mukaan aika tarkasti tiedossa. Sekä liikevoitto että osinko hieman ennusteita edellä kuitenkin.

Tänään ei merkittävää talousdataa eikä parin keskuspankkiirin puheen lisäksi oikeastaan muitakaan merkittäviä tapahtumia. (Ei, emme laske sellaiseksi Leijonien illan koitosta Sloveniaa vastaan.)

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Riskimittareissa nähtiin yksi aikakautemme ennätys
Seuraava
Odottava tunnelma jatkuu