02.11.2018

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • Trump pyytänyt hallintoa aloittamaan sopimusehdotuksen laatimisen, sopimukseen vielä matkaa 
  • Aasian pörssit yli 3 % nousussa, Euroalueen futuurit +1,7 % 
  • Yhdysvaltojen ISM-luottamusindeksin trendi kääntynyt laskuun

Markkinoilla herätellään toiveita mahdollisesta sovusta Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppasotaan liittyen. Ensin eilisen aikana Trump twiittasi keskustelleensa Kiinan presidentti Xi’n kanssa kauppakiistoista, ja että ”keskustelut etenevät hyvin”. Tänä aamuna tuli lisää vettä myllyyn kun Bloomberg uutisoi, että Trump olisi pyytänyt hallintoa aloittamaan sopimusehdotuksen laatimisen.  Trumpin ja Xi:n on tarkoitus tavata seuraavan kerran G20-kokouksessa myöhemmin marraskuussa joten tämän hetken tiedoilla uutisvirta jatkunee asian tiimoilta positiivisena ainakin siihen asti, kun ehdotuksesta saadaan tarkempia tietoja. Sopuun on tietysti vielä paljon matkaa ja skeptikot näkevät tämän vain Trumpin poliittisena pelinä ajaa osakekursseja ylös ennen ensi tiistain välivaaleja, mutta ennusmerkit ovat rohkaisevia ja Aasiassa osakeindeksit ovat olleet jopa reilun 3 % nousussa. Myös Euroopan futuurit ovat noin 1,5 % nousussa ennen markkinan avautumista. 

Kauppasotauutisten keskellä erityisesti Euroopan eilisestä pörssipäivästä ei jää juurikaan kerrottavaa, markkinat olivat pienessä nousussa. Yhdysvalloissa vahvat tulokset ja Trumpin tweetti Xi-keskusteluista nostatti kursseja reilun prosentin verran. Tunnelma hetkellisesti lässähti pörssin sulkeutumisen jälkeen, kun teknologiajätti Apple raportoi tuloksensa. Tuloskehitys oli vahvaa, mutta näkymät uusimman iPhone -mallin loppuvuoden myynnille oli analyytikkoennusteita alhaisempi painaen teknologiaindeksiä noin prosentin jälkipörssissä. Itse Applen osake oli 7 % laskussa. 

Makroluvuista eiliset Yhdysvaltojen eiliset talousluottamusluvut jäivät odotuksista (57,7 vs odotus 59,8). ISM-indeksin eilen raportoitu luku on edelleen todella hyvä, mutta raportoidut luvut ovat olleet laskutrendillä joka on huolestuttavampaa kuin yksittäinen datapiste. Tänään luvassa Yhdysvaltojen työllisyysraportti jossa julkaistaan sekä keskiansiot, uusien työpaikkojen määrä, että työllisyysluvut. Euroopassa julkaistaan myös viimeisimmät pankkien stressitestit joissa huomio kiinnittynee erityisesti Italian pankkien tilanteeseen.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Huono lokakuu loppui hyvissä nousuissa
Seuraava
Pörsseissä hiljaista ennen Yhdysvaltojen välivaaleja
Miikka Kuusi