29.02.2016

Öljy auttaa osakemarkkinoita

Nokian Renkaat myrskyn silmässä

Tiistaina Kiinan PMI-luvut


Viime viikon ehkä miellyttävin kehitys nähtiin öljyn hinnassa. Öljystä on tullut viimeisten kuukausien aikana merkittävä ajuri osakemarkkinoille, ja varsinkin kuluvan vuoden aikana korrelaatio osakemarkkinoiden on entisestään noussut. Osakemarkkinat ovat reagoineet käytännössä jokaiseen isompaan öljyn liikkeeseen niin hyvässä kuin huonossakin. Viime viikolla Brent nousi reilut 6 %, mikä näkyi selvästi myös osakemarkkinoilla. Taustalla ovat tilastotiedot porausaktiviteetin laskusta sekä toiveet tuotannon supistumisesta. Öljyntuottajamaat pitävät isomman kokouksen maaliskuun puolessa välissä ja tätä markkinat alkavat nyt odottamaan. Mikäli öljyn hinta viimein kääntyisi, on syytä huomioida että korrelaatio mm. muiden raaka-aineiden kanssa on erittäin korkea. Tämän seurauksena paitsi kehittyvien markkinoiden osakkeet tulevat olemaan voittajia niin myös kaivosteollisuus on selkeä hyötyjä mahdollisesta käänteestä.

Nokian Renkaiden osalta on syytä seurata kuinka keskustelu etenee rengastestivääristelyssä. Odotamme nyt rauhassa ensimmäistä kannanottoa viranomaisilta ja senkin tulemiseen liittyy epävarmuuksia. Ilmeisemmin toiminta on varsin yleistä alalla, joten tilanne voi eskaloitua pahaksikin, mikäli viranomaiset alkavat reagoimaan asiaan.

Makrotalouden osalta viikon tärkeimmät uutiset tulevat tiistaina, jolloin Kiina julkistaa PMI-lukunsa. Muutoin viikko tulee olemaan varsin rauhallinen, varsinkin kun tuloskausikin alkaa olla jo voiton puolella.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Kulunut viikko päässee ”plussalaariin”
Seuraava
Negatiiviset korot valtaavat koko korkokäyrää Euroopassa