05.06.2018

  • Italiassa tilanne (tältä erää) ohi
  • PMI:t isossa kuvassa hyvällä tasolla
  • USA:n työmarkkina jatkoi hyvää kehitystään

 

Italiasta on puhuttu jo niin paljon, että tänään tyydytään toteamaan vain hallitussekamelskan siellä hieman rauhoittuneen ja nyt odotellaan uusia poliittisia linjauksia. Eilisestä markkinakatsauksestamme voi lueskella yksityiskohtia. Italian korot jatkoivat eilen alas ja Saksan ylös. Osakkeet nauttivat pienestä helpotusrallista.

USA:n perjantaina julkaistu työmarkkinadata oli, paitsi Trumpin etukäteen Twitterissä vuotama (mikään ei enää yllätä), varsin rohkaisevaa luettavaa sekä työpaikkojen määrän että palkkainflaation suhteen. Olennaista uutta Fedin korkojen nostotahdille niistä ei kuitenkaan pysty hyvällä tahdollakaan derivoimaan.

Teollisuuden ostopäällikköindeksit (PMI:t) ovat toukokuun osalta nyt myös jo julki käytännössä joka markkina-alueelta. Isossa globaalissa kuvassa tasot heikentyivät hieman, mutta edelleen ollaan suunnilleen viime vuoden talouskasvua indikoivilla tasoilla. Suunta on kuitenkin alas, ja etenkin euroalueella heikentyminen on ollut melko voimakasta.

Mielestämme osakemarkkinoiden kehitys on isossa kuvassa varsin hyvin linjassa luottamusindikaattorien kanssa, eli osakkeiden voimakas alipainottaminen ei ole tälläkään perusteella mielestämme perusteltua.

Rauhallisen päivän täydensivät eilen USA:n tehdastilaukset, jotka jatkoivat marginaalista kasvuaan, sekä euroalueen tuottajahintainflaatio, joka jäi vähän odotuksista. Mielestämme euroalueen inflaatiokuvan pieni heikentyminen ei ole kovin yllättävää. Markkinat ovat hiljattain jo hieman lykänneet EKP:n ensimmäisen 10 korkopisteen nostoajankohtaa.

Tänään agendalla palvelualojen ostopäällikköindeksejä sekä euroalueelta että Yhdysvalloista. Koko loppuviikko meneekin sitten säästöliekillä mitä tulee makrodataan. Markkinat avaavat Euroopassa eilisille tasoille.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Italian hallituskuviot selvisivät – ongelmat eivät
Seuraava
Italian Conte toisteli vaalilupauksia ja markkinat näpäyttivät jälleen