10.03.2016

  • EKP tänään vaikeimmassa paikassa miesmuistiin
  • Marine Harvestin ja Stora Enson ympärillä positiivista pöhinää
  • Taalerilta uusi pääomarahasto


Tänään kannattaa hankkiutua television ääreen klo 15:30, kun Euroopan talouden vaikutusvaltaisin henkilö Mario Draghi kertoo millä toimenpiteillä keskuspankki tulee edesauttamaan inflaatiotavoitteen saavuttamista. Talletuskoron lasku ja osto-ohjelman määrän kasvattaminen yksin tuskin riittää markkinoille, mutta uskomme EKP:n toimittavan muutakin. Pankkien ahdinkoon tarvittaisiin jotain ja se tulee olemaan aspekti, jonka perusteella tämän päiväisestä tulee ”helpotus” tai ”pettymys”. Pankkien kriisihinnoittelu (CDS-tasot) on jo jonkin verran normalisoitunut huippulukemista, mutta vasta illalla tiedämme paljonko laskusta on ollut EKP-odotusta suhteessa EKP:n toimitukseen.

Eilen öljyn hinta kipusi 41 dollariin, kun bensiinin laskeneista varastotasoista johdettiin indikaatiota kysynnän kasvusta ja Kiinan edestakaisin kimpoilevista talousluvuista tuli vaihteeksi positiivista. Osakkeet jäivät plussalle ja koroissa nähtiin pientä nousua. Metallit lisäsivät nousuunsa prosentin pari. Uutisrintamalla hiljainen meno jatkui.

Markkinoilla on muutoin menty kieli keskellä suuta kohti EKP:a. EuroSTOXX 50 -osakeindeksin trading range on ollut viimeisen kuuden päivän aikana vain 2,5 %. Tänään avataan jälleen kerran 3000 pisteen tuntumaan, mutta jonkinlainen irtiotto siitä magneettikentästä tultaneen tänään näkemään. Euro on pysytellyt dollaria vastaan hienoisella heikentymisen uralla, kun odotukset EKP:n toimenpiteistä ovat voimistuneet.

Viime päivien yhtiökohtaisista kommentoinneista nostamme esiin kaksi Taaleri Sijoitusideat -suositustamme: Marine Harvestin ja Stora Enson. Sävy on molempien ympärillä ollut erittäin positiivista. Lohimarkkinoilla odotettu hintojen nousu tukee Marinen tarinaa entisestään ja Storan oma kommentointi tulee näkemyksemme mukaan saamaan myös tulosennusteet nousuun.

Taaleri tuo markkinoille uuden Kiertotalous-pääomarahaston, joka on laatuaan ensimmäinen maailmassa. Sijoittajille rahasto avautuu maaliskuussa ja se tarjoaa mahdollisuuden yhdistää taloudelliset tavoitteet ja kestävät hyödyt ympäristölle.

Kalenterista löytyy tänään EKP:n lisäksi jenkkien viikoittaiset työttömyyskorvaushakemukset ja Saksan ulkomaankauppaluvut. Markkinat avaavat eilisille tasoille.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Markkinat jatkoivat ilman yhtenäistä suuntaa
Seuraava
​Markkinat tulkitsivat Draghin puheita väärin