06.09.2018

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153

Aasian pörssit laskivat kohti vuoden alimpia tasojaan
Trumpilta uhkailemista 200 miljardin tulleista odotetaan lisätietoa
USA ja Kanada palasivat NAFTA-neuvottelupöytään 

Kehittyvien markkinat, kauppasotahuolet ja potentiaalinen regulaatioriski teknologiayhtiöllä painoivat kukin eilen sijoittajien tunnelmia. Mitään Eurooppa-keskeistä uutista ei ollut, mutta Euroopan indeksit olivat eilisen pahimpia laskijoita mm. Euro Stoxx 50 -indeksin laskiessa 1,3 %. Aasiassa osa kehittyvien markkinoiden indekseistä lasketteli kohti tämän vuoden alhaisimpia tasoja kun sekä Blackrock, että JP Morgan varoittelivat ongelmien mahdollista eskaloitumista laajemmalle. 

Yhdysvalloissa laaja S&P500 -indeksi päätyi muihin indekseihin verrattuna jopa kunnioitettavaan -0,3 % laskuun. Teknologiasektori olikin sitten heikommassa hapessa. Kaikki FANG-yhtiöt laskivat eilen ja teknopörssi Nasdaq oli -1,3 % laskussa kun regulaatioriski nosti päätään Twitterin toimitusjohtajan Jack Dorseyn ja Facebookin operatiivisen johtajan Sheryl Sandbergin ollessa todistamassa kongressin edessä liittyen vaaleihin liittyviin tapauksiin sekä yleisemmin sosiaalisen median väärinkäytöstä. 

Poliittisella rintamalla sijoittajien mielenkiinto keskittyy Yhdysvalloissa Trumpiin sekä tariffien, että NAFTA-neuvotteluiden osalta. Jälkimmäisestä uutisointi oli rohkaisevaa, kun Yhdysvallat ja Kanada aloittivat NAFTA-neuvottelut uudelleen. Kauppasodan osalta puolestaan sijoittajat odottavat vahvistusta Trumpin uhkauksille asettaa voimaan uudet tullit 200 miljardin tuonnin arvolle Kiinasta. Tullien tarkempi sisältö on kuitenkin vielä auki ja odotuksissa on, että tullien määrät tulevat vaihtelemaan eri tuotteille. 

Tänään saimme jo aamulla Saksan tehdastilaukset jotka jäivät odotuksista ja myöhemmin tänään kalenterissa on Ruotsin keskuspankin korkopäätös ja lehdistötilaisuus. Myös EKP:n Lautenschlager on äänessä iltapäivällä, mutta nämä tapahtumat jäänee muun muassa Trump- ja kauppasotauutisoinnin varjoon.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Jenkit ottivat lisää kaulaa euroalueeseen
Seuraava
Pörssit jatkoivat laskettelua
Miikka Kuusi