21.02.2017

  • Maanantai meni lähes tyhjäkäynnillä
  • Euroalueen kuluttajaluottamus yllättäen heikkeni
  • Makrosta tänään markkinoihin vipinää

Jos kellään on maanantaisin käynnistymisvaikeuksia, niin et ole yksin, sitä oli eilen myös markkinoilla. Wall Street oli kiinni ja muualla otettiin varsin rauhallisesti, niin kuin tapana on silloin, kun isot pojat eivät ole mukana pelissä.

Fedin maaliskuun nosto on viime päivinä hiipinyt markkinoiden odotuksiin ja dollari on vahvistunut. Tänään aamuyöstä painuttiin jälleen alle 1,06 euroa vastaan ja se on vetänyt myös Aasian pörssit pieneen nousuun. Korot pienessä laskussa.

Euroopassa pientä kysymysmerkkiä aiheuttaa HSBC:n heikko tulos ja teknisessä mielessä EuroSTOXX 50:n 3330 pisteen vastustustaso. Jos siitä ei päästä läpi saattaa se generoida ylimääräistä myyntiä ja ehkä jopa pienimuotoisen korjausliikkeen? Pitkään tai laajamittaiseen korjaukseen emme kuitenkaan usko. Makro on liian vahvaa siihen.

Talousdatassa eilen euroalueen kuluttajaluottamus, josta odotettiin kohentumista, mutta numerot kertoivat pienestä heikentymisestä. Hyvillä tasoilla kuitenkin edelleen mennään, varsinkin esimerkiksi vähittäiskaupan joulukuun pikku notkahdukseen suhteutettuna, eli elementit euroalueen talouskasvulle ovat hyvin kasassa.

Ranskan presidentinvaali on ”yllättäen” kaikenlaisen suhmuroinnin ja loanheiton näyttämönä. Viimeisin käänne on se, että Le Pen on vuorostaan syytösten kohteena, ja taas on kyse julkisten varojen väärinkäytösepäilystä. Katsellaan nyt rauhassa vaikuttaako asia gallupeihin.

Kreikasta kuului huhuja asioiden edistymisestä maan ja euroalueen valtionvarainministerien kokouksen jälkeen. Kreikan valtionlainojen korot laskivat jyrkästi. IMF tulee seuraavaan kokoukseen mukaan ja agendan ykkösaiheena jatkaa Kreikalta edellytettävät talousreformit.

Jenkkien varapresidentti Pence sai hyvää harjoitusta tulevaan hänen käytyään eilen Euroopassa liennyttelemässä pomonsa kommentteja. Pencen viesti oli pähkinänkuoressa pro-EU ja kriittinen Venäjää kohtaan.

Tänään isoja lukuja euroalueelta, kun teollisuuden ja palvelualojen helmikuun ostopäällikköindekseistä etsitään lisätodisteita talouskasvun tulevasta suunnasta. Myös jenkeistä flash-PMI:t. Euroopan pörssit avaavat pikku miinukselle.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Orastavia epäilyksiä Trumpin veroreformeille?
Seuraava
Taaleri Sijoitusideoiden osakevalinta Ströer AG jatkaa hurjaa menoaan