26.08.2016

Tänään sitten urheilujuhlan tuntua, Yellen äänessä klo 17.00

Koko viikon odotus palkitaan tänään klo 17:00. FED:n pääjohtaja Yellen pitää puheensa Jackson Holessa ja odotukset vaihtelevat voimakkaasti. Toivotaan, että puheessa on enemmän konkretiaa kuin tyhjää sanan helinää.


Hyvin yksinkertaistettuna tilanne markkinoilla on seuraava: korkojen odotetaan nousevan joulukuussa tai välittömästi sen jälkeen. Mikäli puheesta tulee mitään viitteitä aiemmasta nostosta, voidaan hyvällä syyllä odottaa dollarin vahvistuvan, korkojen nousevan ja osakkeiden laskevan. Viimeisten viikkojen aikana nämä kaikki osa-alueet ovat menneet toiseen suuntaan. Vastaavasti toisen suuntaiset puheet korkojen noston viivästämisestä herättää enemmän kysymyksiä Yhdysvaltain talouden tilasta. Jäämme odottamaan mielenkiinnolla iltapäivää.


Koska odotus tästä puheesta on ollut voimakas, markkinat ovat jäätyneet varsin tehokkaasti. Päiväliikkeet ovat olleet edelleen pieniä osakkeissa, koroissa ja valuutoissa. Ainoa selkeästi liikkunut markkinat on raaka-aineet. Eilen illalla Saudien öljyministeri kommentoi mahdollista tuotannon leikkausta, joka nosti öljyn hintaan noin yhden dollarin. Öljyn lisäksi myös teollisuusmetallit ovat pirteänä tänään.


Euroopan osakkeet avaavat tälle aamulle hieman alas ja on vaikea kuvitella liikkeiden olevan kovinkaan suuria ennen Yellenin puhetta. Oletettavaa on, että osakkeet ovat mieluummin lievässä paineessa lähestyttäessä kello viittä. Tämän jälkeen helpoin tapa seurata reaktioita, on katsoa kuinka dollari liikkuu euroa vastaan.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Pientä hermoilua Yellenin puheen alla, volatiliteetit nousussa
Seuraava
Fediltä odotetaan nostoa – dollari vahvistui