18.12.2018

  • S&P 500 teki uudet pohjat tälle vuodelle
  • Britit kiinnostuneempia omista poliittisista asemistaan kuin brexitin ratkaisemisesta
  • Päivän kalenterissa vain vähän dataa

Osakkeita myytiin eilen sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. Euroopassa tahtia löi mm. nettikauppa ASOS (U.K.), joka laski tulosvaroituksensa jälkeen lähes 40 %. Uusia huolia joulumyynnistä koko sektorille. Ehkä kivijalkojen kuoleminen, joka on ollut melko lailla konsensustietoa, ei olekaan koko totuus.

S&P 500 teki uudet pohjat tälle vuodelle, eli helmi- ja huhtikuun pohjista mentiin läpi. Tämä lähinnä huomiona, koska on hyvin vaikea sanoa mikä tällaisten tasojen merkitys lopulta on.

Markkinakirjoittelussa USA:n yrityslainojen tasot valtaavat palstatilaa. USA:n valtionlainoissa riskin myynti näkyi eilen laskevina korkoina läpi maturiteettien. Saksassa 10-vuotinen ei käytännössä liikkunut.

Hyökkäykset brittien pääministeriä vastaan jatkuvat. Nyt työväen puolueen pää Corbyn haluaa luottamusäänestyksen, ja nimenomaan pääministeriä kohtaan, ei koko hallitusta. Mayn tappio olisi hänelle toki haitallista, mutta uusiin vaaleihin sekään ei suoraan johtaisi. May reagoi tähän sanomalla käytännössä ”antakaa tulla vaan”, ja pitämällä päänsä sen suhteen, että se on hänen neuvottelemansa diili tai ei mitään diiliä.

Italian viimeisin EU:lle toimittama budjetti sisältää ”enää” 2,04 % vajeen, mutta maan heikon talouskehityksen (mm. BKT:n supistuminen Q3:lla) takia se tuskin vilpittömiä riemunkiljahduksia aiheuttaa. Komissio käsittelee Italian ehdotusta huomenna. Uskomme, että joku sovinto tähän saadaan ja se helpottaa tunnelmia lyhyellä aikavälillä.

Talousdatassa euroalueen marraskuun kuluttajahintainflaatio vahvistettiin tasolle 1,9 % eli kymmenys jäätiin odotuksista. Pohjainflaatiossa (1,0 %) ei muutoksia.

Tänään laiha päivä kalenterissa. Saksan IFO julkaistaan klo 11:00. USA:sta rakennussektorilta dataa – odotuksissa hienoisen pehmentymisen jatkuminen.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Osakkeilla eilen välipäivä – uusi päivä alkoi heikoilla Kiinan ja Ranskan luvuilla
Seuraava
Fedin kokous illalla ja tällä kertaa viestillä iso merkitys