27.02.2019

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • May julkisti uusia Brexit-äänestyssuunnitelmia 
  • Fedin Powell toisteli näkemystään koronnostoista  
  • Kauppasotarintamalla vaihteeksi hiljaista

Markkinoiden liikkeet olivat eilen pääosin maltillisia uusien kauppasotauutisten puuttuessa.  Koroissa Yhdysvaltojen 10-vuotisen lainan korko laski hieman 2,63 %:iin. Europörssit pienellä plussalla (STOXX600 +0,4%) ja Yhdysvaltojen pääindeksit pienessä laskussa (S&P500 -0,1 %). Aamulla Aasiassa pörssit ovat kehittyneet vailla selvää suuntaa; Japanin Nikkei 225 sulkeutui puoli prosenttia plussalle, kun taas Kiinan pörssit olivat pienellä miinuksella. 

Mayn on tarkoitus esittää Brexit-ehdotus parlamentille 12. maaliskuuta. Mikäli sopimus ei mene läpi, on heti seuraavana päivänä tarkoitus äänestää kovan brexitin välttämisestä ja 14. päivä äänetetään tarvittaessa Brexitin lykkäämisestä. Sopimuksettoman Brexitin todennäköisyys on uutisten myötä laskenut selvästi sijoittajien silmissä ja erityisesti punta on jatkanut vahvistumistaan jo alle 0,86 tason euroa vastaan. 

Fedin Powell toisteli aiemmin julkaistua linjaa siitä, että Fed jatkaa talouden kehityksen ja datapisteiden seuraamista, mutta tällä hetkellä on kuitenkin hyvä hetki pysyä maltillisena uusien koronnostojen osalta. Talouden näkymät ovat suotuisat, mutta ilmassa on useita epävarmuustekijöitä. Powell mainitsi myös, että olisi tarvittaessa valmis muuttamaan taseen normalisointia. 

Tänään kalenterissa kuluttajaluottamuslukuja Euroopasta, teollisuustilauslukuja Yhdysvalloista ja lisäksi Fedin puheenjohtaja Powell on myös tänään äänessä. Potentiaalisesti isoin markkina-ajuri on kuitenkin herra Trump, joka voi yllättää minä hetkenä hyvänsä uusilla kauppasotauutisilla. 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Trumpin twiitit markkinaliikkeiden taustalla
Seuraava
Geopoliittiset riskit markkinoiden huolena
Miikka Kuusi