11.04.2016

  • Piikki öljyssä helpotti loppuviikon tunnelmia
  • Kiinan tuottajahintainflaatio helpottamassa?
  • Italian pankkien pääomitusvääntö jatkuu


Alkava viikko on muodostumassa melko mielenkiintoiseksi. Q1 tuloskausi alkaa Yhdysvalloissa ja makrokalenterissakin on tärkeitä tapahtumia. Paljon on siis ainakin potentiaalisia triggereitä kääntämään viime viikon vaisut tunnelmat. Viikonlopulta ei ole merkittäviä uutisia raportoitavana.

Perjantaina oli ehkä jo käänteestä vähän merkkejä ilmassa, kun öljy kehitti rivakat nousut ja osakkeet vahvistuivat öljyn perässä. Yhdysvalloista raportoitiin öljynporaustornien määrän kääntyneen laskuun ja samalla varastotasot olivat laskeneet. Seuraava tärkeä tapahtuma öljyn ympärillä on tuottajamaiden kokous 17.4. Qatarin Dohassa.

Tänään aamusta Kiinan inflaatiodata jäi hieman odotuksista kuluttajahintojen osalta (+2,3 % vs. +2,4 %), mutta tuottajahinnat laskivat odotettua vähemmän (-4,3 % vs., -4,6 %). Vaikka hinnat tehtaiden portilla luisuvatkin edelleen on trendissä nähtävissä jopa pientä käännettä parempaan.

Italian pankit jatkavat teemana, väännöt pääomistuksien hinnasta jatkuvat ja pankkiosakkeiden kurssit heiluvat kuten tällaisessa tilanteessa olettaa saattaa. Markkinoiden ehdoilla pääosin mennään, koska italialaisen tavan mukaan valtio ei niitä bileitä suoraan sponsoroi. Neuvotteluja pelastusvene-tyyppisestä rahastosta käydään ja siinä italian veronmaksajilla olisi mahdollisesti pieni rooli.

Alkavan viikon tärkein tapahtuma lienee torstaina julkaistavat Yhdysvaltojen inflaatioluvut. Pohjainflaatio (ex-ruoka ja ex-energia) on ollut nousussa ja jatkanee nousutrendillä, mutta Fedin käsijarru jäänee päälle vielä tuoreidenkin lukujen jälkeen, koska se on kiinnostuneempi kuluttajahintojen kehityksestä. Torstaina on kalenterissa myös Iso-Britannian keskuspankin kokous. Perjantaina kuullaan Kiinan talouskasvusta Q1 osalta. Konsensus povaa reilun 6,5 % kasvua.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
​(Jälleen) laskupäivä (ja taas) ilman uutisia
Seuraava
Italiaan roskapankki