01.09.2016

Osakkeissa on viime päivinä ollut varsin voimakas sektorirotaatio. Sijoittajat ovat myyneet varsinkin metalli- ja kaivosyhtiöitä samalla kun pankkeja on ostettu. Ilmiö on globaali, joten liikkeet olivat samansuuntaisia kaikilla markkinoilla. Tästä hyvänä esimerkkinä Nordean eilinen positiivinen kehitys, vaikka yleismarkkina oli laskussa.

Kiinasta saatiin aamulla PMI-luvut, jotka olivat jonkin verran ennusteita paremmat. Markkinat tulkitsivat Kiinan teollisuustuotannon kääntyneet selkeästi parempaan suuntaan, minkä ansiosta mm. metallien hinnat lähtivät nousuun. Samalla myös Aasian osakemarkkinat piristyivät hienoiseen nousuun.

Sijoitusideoidemme yhtiöistä Amer Sports yllätti eilisellä tiedotteellaan. Yhtiö ilmoitti taloudellisista tavoitteistaan aina vuoteen 2020 asti ja tiedote oli kaikin puolin miellyttävää luettavaa. Orgaaninen kasvu on aiemmin ennakoitua voimakkaampaa, joten tulosennusteet tulevat nousevaan yhtiön osalta merkittävästi. Markkinat myös palkitsivat osakkeen yli 5 %:n nousulla. Pidämme yhtiön sijoitusideoissa edelleen hyvien näkymien ansiosta.

Tämän päivän suurin makrouutinen saadaan klo 17:00, jolloin julkaistaan Yhdysvaltain ISM-luku. Oletettavaa on, että tämän jälkeen korkomarkkinat saavat selkeämmän kuvan USA:n talouden tilasta ja näin asettavat uudet korko-odotuksensa lähestyvän FED:n kokouksen osalta.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Apple pääsi kuin koira veräjästä, metalliyhtiöt paineessa
Seuraava
Heikot ISM:t tuovat korko-odotuksia alas