13.09.2016

  • Heiluntaa, pitkästä aikaa
  • Fedin Bernard kyyhkyili
  • Anti-dumping -tulleista alustavia päätöksiä


Jos liika tyven oli alkanut ahdistaa osakesijoittajaa, niin eilisen voisi ajatella tuoneen helpotusta tähän ongelmaan. Euroopan markkinat olivat eilen puolilta päivin pahimmillaan 3,5 % alempana kuin perjantaina samaan kellonaikaan. Liikkeen skaalasta saa hyvän käsityksen kun muistaa, että esimerkiksi DAX oli mennyt tätä ennen kuukauden noin 2,5 %:n vaihteluvälissä. Mikäli näin iso liike ilman merkittäviä uutisia hämmensi, niin vielä erikoisemmaksi tilanne kääntyi illan aikana: Euroopan indeksifutuurit kirivät iltauutisiin mennessä plussan puolelle ja Jenkeissä nähtiin lopulta 1,5 % nousuralli.

Jos perjantaina alkaneelle laskulle oli vaikeaa löytää yhtä laukaisevaa tekijää, niin illan nousulle löydettiin syyllinen. Fedin avomarkkinakomitean Bernard puhui eilen suorassa TV -lähetyksessä syyskuun koronnosto-odotuksia alas sanottuaan haluavansa nähdä selvästi vahvempaa makrodataa ennen nostoja. Markkinoilla koronnoston todennäköisyys laski 22 %:iin (aikaisemmin 30 %) välittömästi puheen jälkeen.

Kiinasta saatiin aamulla kohtuullisen mukavaa dataa, kun sekä teollisuustuotanto- (6,3 %) että vähittäiskauppaluvut (+10,6 %) ylittivät odotukset. Vaikka molemmat luvut ovat pidemmässä tarkastelussa Kiinalle vaatimattomia, kasvun kiihtyminen on positiivinen signaali.

Jenkeistä saatiin eilen alustavia päätöksiä teräksen anti-dumping -tulleista, jotka ovat hyvin pitkälti odotusten mukaisia. Kiinalaisille teräsyhtiöille ehdotetaan asetettavaksi 64 – 77 %:n tullit, mikä lopettanee tuonnin Kiinasta lähes kokonaan ja tekisi paikallisten rosterituottajien elämästä vaihteeksi vähän helpompaa. Outokumpu on 20 %:n markkinaosuudellaan merkittävä toimija USA:ssa.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Iso myyntiaalto jenkkiosakkeissa
Seuraava
Öljy luo volatiliteettia markkinaan, osakemarkkinat paineessa