12.12.2017

  • Fed nostaa huomenna korkoa 25 pisteellä
  • Lyhyet korot ovat nousseet, mutta osakkeet pitävät vielä pintansa
  • EKP:n Draghi äänessä tänään

Bitcoinista tulisi varmaan malttaa pitää naamansa kiinni, mutta sanotaan nyt sen verran, että CNBC:n tietojen mukaan jengi kiinnittää jo talojaankin, jotta pääsevät asuntolainalla ostamaan bitcoineja. Tämä siis sen jälkeen, kun luottokortit ja muut nopeammat velanhankkimisvälineet ovat jo samaan tarkoitukseen käytettynä. Ehkä Merkle-puun alla voi sitten nukkua jos rahat menee, en tiedä.

No, selvyyden vuoksi vielä: Taalerilla ei ole minkäänlaista sijoitusnäkemystä eikä -suositusta mihinkään kryptovaluuttaan.

Fed kiristää huomenna rahapolitiikkaa nostamalla viitekoron rangea 25 pisteellä tasolle 1,25 – 1,50 %. Ja ensi vuonna parisen kertaa lisää. Kahden vuoden valtionlainakorko on nyt tasolla 1,82 %. Nolla- ja miinuskorkojen aika alkaa olla ainakin tältä erää peruutuspeilissä, ainakin jos dollarit ovat pelimerkkisi. Euroalueella korkojen nousu on ollut kituliaampaa, mutta ensi vuonna tullaan näkemään täälläkin kiristämistä ainakin tukiostojen pienentämisen muodossa ja tämä alkaa saamaan lyhyttä päätä nousuun jenkkilän perässä.

Yritysten tulokset (lue: ennusteet niistä) ovat kuitenkin vielä kasvussa ja republikaanien ajama veroale parantaa tuloskasvunäkymiä entisestään, vaikka siitä osa lieneekin jo hinnoissa. Eli kyllä meille osakkeet vielä kelpaavat.

Eilen oli markkinoilla varsin hiljaista – ei merkittävää raportoitavaa liikkeistä.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että Alabamassa on menossa senaattori vaihtoon ja ensi kertaa pitkään aikaan ko. osavaltiossa demokraatilla on mahdollisuus voittoon. Tilanne on jopa niin sekava, että CNN:n aamun jutun mukaan monet gallupfirmat eivät julkaise ennusteita lainkaan. Demokraattiehdokas Doug Jonesin voitto joka tapauksessa kaventaisi republikaanien enemmistön senaatissa tilanteeseen 51-49. Veroreformiin tämä tuskin enää toteutuessaankaan vaikuttaisi, mutta republikaanipolitiikan jatkoa ajatellen tilanne olisi tiukempi. Äänestys on tänään. Kom igen Alabama!

Talousdatassa tänään USA:n tuottajahinnat ja pienyritysten luottamusta mittaava NFIB-indeksi marraskuulta. Iso-Britanniasta setti inflaatiolukuja. EKP:n Draghi äänessä Frankfurtissa. Markkinat avasivat rauhallisesti ja huomista Fedin puheenvuoroa odotellaan.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
USA:n palkkakehitys sutii edelleen tyhjää
Seuraava
Demokraatit voittivat Trumpin kotikentällä ja puolueen momentum kohti välivaaleja on nyt vahva