10.10.2018

  • Koroista hieman siimaa osakkeille
  • Tria yritti rauhoitella markkinoita
  • Tänään USA:n inflaatioluvut

Markkinat liikkuivat eilen hermostuneen oloisina, mutta lopulta päädyttiin laajalti muuttumattomille tasoille. Italian ja USA:n valtionlainakorot jatkoivat suurennuslasin alla ja osakkeet seurasivat korkoliikkeitä.

USA:n 10-v korko rauhoittui muutamalla pisteellä ja myös Italiassa valtionvarainministeri Tria teki parhaansa rauhoitellakseen markkinoita. Tria kertoi hallituksen ottavan korkoeron (Saksaan) vakavasti. Markkinoilla ensireaktio ei mairitellut Trian uskottavuutta, mutta päivän loppua kohti myös Italian korot rauhoittuivat ja se tuki Euroopan osakkeita selvästi.

Tuskin tässä vielä kellään selväpäisellä aitoa uskoa siihen on, että Italian hallitus alkaisi (vielä) liennyttämään linjaansa. Sen puolesta puhuu myös se, että vaikka nykyinen Italian valtionlainojen korkotaso syökin maan pankkien tulosta ja vakavaraisuutta, ei se kuitenkaan vielä aiheuta paniikkinappulan painamista.

Trump toisti kantansa siitä, että inflaatio-ongelmaa ei ole ja Fed nostaa korkoja liian innokkaasti. Markkinoiden usko Fedin suunnitelmiin ei ole suuresti muuttunut, eli tällä hetkellä hinnoitellaan kolmea nostoa ensi vuoden loppuun mennessä. On kuitenkin hyvä huomata, että hajontaa on paljon. Kolmelle nostolle nähdään tällä hetkellä 35 % todennäköisyys ja  kahden tai neljän noston todennäköisyydelle yhteensä 50 % todennäköisyys.

Brexit-optimismi nosti hieman päätään eilen. Huhujen mukaan Brexitin ehdot olisivat jo valmiina ja punta vahvistui no-deal –vaihtoehdon todennäköisyyden laskiessa. Mitään varmaa toki ei vielä tiedetä.

Yön aikana Aasiassa markkinaliikkeet jäivät vähäisiksi ja uutisvirta oli ohutta. Tänään markkinoilta USA:n tuoreet inflaatioluvut.

Q3-tuloskausi on ovella ja katseet ovat suuntautuneina etenkin maailmantalouden veturiin USA:han. Tuloskasvu tulee olemaan noin 20 % luokkaa. Pettymyksiin ei ole varaa. Kustannuspaineet ovat samalla kaikkien tiedossa ja se, että noin puolet tuloskasvusta on edelleen verokevennysten varassa. Siksi tarkkailemmekin jatkuvasti myös pidemmän aikavälin tuloskasvuodotuksia.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Riskit euroalueen yllä tulevat pysymään vielä pidempäänkin
Seuraava
Helmikuu déjà-vu