08.01.2016

Rauhoittumisen merkkejä ilmassa

· kiinalaiset poistivat ”limit-down” säännön

· öljyn hinta kääntyi kaasuvarastoilla

· Taaleritehdas pörssin päälistalle


MARKKINOISTA

Murheellisen päivän jälkeen nyt näyttää jo hieman paremmalta. Osakemarkkinoiden myynti-into loppui kun kiinalaiset poistivat markkinoilta ”limit-down” säännön. Säännön poistaminen ilmeisemmin rauhoitti myyntitarpeita, koska se tulkittiin kiinalaisten valmiudeksi tehdä muutoksia tarvittaessa. Yhdysvalloissa kaasuvarastoluvut käänsivät myös öljyn hintakehityksen, joka omalta osaltaan avittaa myös osakemarkkinoita tänään. Aamun kaupankäynnissä öljyn hinta on ylös noin 2 %. Yleisesti ottaen viimeisen vuorokauden aikana on hyvin vähän mitään oikeita uutisia, joten pienetkin asiat vaikuttavat nyt suhteellisen paljon markkinatunnelmaan. Ja markkinatunnelma on tällä hetkellä varsin negatiivinen - S&P500 indeksin vuoden avaus on huonoin sitten vuoden 1928 tällä hetkellä.

Taaleritehdas

Taaleritehdas ilmoitti tavoittelevansa listautumista Helsingin pörssin päälistalle vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Listautumiseen liittyen yhtiö kertoi yhdistävänsä A- ja B-osakesarjat. Osakesarjojen yhdistämisen myötä julkisen kaupankäynnin kohteena olisi noin 30 miljoonaa osaketta, joten nykyisellä arvostustasolla yrityksen markkina-arvo olisi noin 250 miljoonaa euroa.

Outotec

Outotec ilmoitti saaneensa kolmannen ferrokromitehdastilauksen Kiinaan. Mintal Groupin tilauksen arvo on yli 25 miljoonaa euroa ja tehtaan on tarkoitus valmistua vuoden 2016 lopussa.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Kiina ja Lähi-itä keskusteluissa
Seuraava
Kiina jatkaa edelleen otsikoissa