18.10.2016

  • Vaisu talousdata Yhdysvalloista jatkuu
  • Vincit ja Netflix kovassa nousussa
  • Tuloskausi jatkuu vilkkaana, makrossa hiljaista

Käsitellään vähistä puheenaiheista eilinen talousdata ensin. Yhdysvalloissa positiiviset datayllätykset ovat selvästi vähentyneet ja eilinen oli sille jatkoa. Maan teollisuustuotannon kehitys jatkaa köhimistään. Viime vuoden ajan lähes pystysuoraan pudonnut teollisuustuotanto ei enää laske lisää, mutta ei se merkittävästi kasvakaan.

Noinkohan presidentinvaalien aiheuttama epävarmuus vaisuutta ihan kokonaan selittää. Vähän on vaikea sitäkään ostaa ainoaksi syyksi. Myös New Yorkin alueen Empire Manufacturing indeksi eilen alas. Öljyntuotanto sentään hieman piristyy. Euroopasta eilen kuluttajahinnat, jotka osuivat täsmälleen odotuksiin.

Eilisen kotimainen pörssiraketti, antihinnastaan 45 % noussut Vincit, sai tänään tuoreen myyntisuosituksen ainoalta yhtiötä analysoivalta talolta Inderesiltä. Analyysin mukaan arvostus tuli eilisellä nousulla täyteen. Yhdysvalloissa kurssiliikkeistä poimitaan (suomalaisiakin elokuvanystäviä hiljattain hemmotellut) Netflix, jonka tilaajamäärät yllättäen kasvoivat reippaasti ja kurssi nousi 20 %.

Muualla markkinoilla Saksan 10-vuotinen valtionlainakorko hurjasteli hetkellisesti jo lähentelemään 0,10 % tasoja. Osakkeet Euroopassa ja jenkeissä hieman alas, Aasiassa on ollut pirteämpää. Dollari vaihteeksi hieman heikkeni, mutta tuntui lähinnä tekniseltä korjaukselta. Öljy (WTI) painui alle 50 taalan, kun Bloombergilla on juttua Iranin aikeista kasvattaa tuotantoaan. Saas nähdä miten OPEC:in leikkaussuunnitelmien käy.

Tänään lisää tuloksia, ihan niin kuin oikeastaan joka päivä tästä eteenpäin. Yhdysvalloista suurimmat Goldman Sachs, Johnson & Johnson, Yahoo! ja Intel. Makrodatassa kevyt päivä: EKP:n lainakyselyn tulokset, Iso-Britannian inflaatioluvut ja Yhdysvaltojen NAHB pienyritysten luottamusindeksi. Huomenna aamulla kommentoidaan Kiinan aamuyöllä julkaistua isoa datapakettia ja spekuloidaan mitä EKP:n kokouksesta (torstaina) sopii odottaa.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Iso viikko edessä - paljon tuloksia ja dataa
Seuraava
Kiinasta kellontarkkaa talousdataa