19.01.2017

  • S&P 500 -yhtiöt raportoineet toistaiseksi yli odotusten
  • Yellen jatkoi luottavaisena – tänään äänessä Draghi klo 15:30
  • Stora Enso peruutti sellutehdasinvestoinnin

Markkinaliikkeissä korot ja valuutat jatkavat pääroolissa. Yhdysvaltojen valtionlainoissa vaihteeksi noustiin eilen ja sen tukemana dollarikin vahvistui. Osakkeissa ei uutta auringon alla. Öljy peruutteli lähes 3 % nousseiden varastotasojen takia.

Fedin Yellenin kommentit indikoivat keskuspankin jatkavan nostojen sarjaa kutakuinkin odotusten mukaisesti. Täystyöllisyys on lähellä ja inflaatio kiihtyy kohti tavoitetasoa. Ainakaan nostojen viivyttelyä ei eilisten kommenttien mukaan ole odotettavissa. Koron nostolle hinnoitellaan nyt maaliskuuksi noin 33 % ja toukokuulle noin 50 % todennäköisyyttä.

Makrodataa eilen vain Yhdysvalloista. Inflaatio kehittyi joulukuussa odotusten mukaisesti: pohjainflaatio +2,2 (y-o-y). Teollisuuden veto jatkaa hyvänä: tuotannon kasvu joulukuussa +0,8 % vs. odotus +0,6 %. Kapasiteetin käyttöaste on jo erittäin korkealla ja se lupaa hyvää tulevia investointeja silmällä pitäen. Asuntorakentajien sentimenttiä kuvaava NAHB-indeksi jäi hieman odotuksista. Nousseet asuntolainakorot kenties vaikuttivat tähän hieman.

Osto-ohjelmaan ei tulla koskemaan piristyneestä inflaatiosta huolimatta, mutta vihjaako Draghi jotain hitusen haukkamaista kuitenkin?

Q4 tuloskausi on Yhdysvalloissa jo täydessä vauhdissa. Noin 10 % S&P 500 -yhtiöistä on toistaiseksi raportoinut ja tuloskasvu vaikuttaisi olevan hieman ennusteiden yli. Tehdään tarkempaa analyysia heti kun on vähän enemmän dataa käytetttävissä. Lisää tuloksia tänään mm. Amex, Bank of New York Mellon, IBM.

Taaleri Sijoitusideoihin kuuluva Stora Enso ilmoitti tänään aamulla peruvansa suunnitelmat rakentaa Kiinan Beihaihin kemiallisen sellutehtaan epäsuotuisan markkinatilanteen takia. (Sellutehdasinvestointia ei siis pidä sekoittaa Beihain kuluttajapakkauskartonkitehtaaseen.) Ostavat siis kartonkitehtaan käyttämän sellun mieluummin markkinoilta. Positiivinen uutinen – vahvistaa yhtiön kassavirtaa.

EKP:n kokous tänään ja Draghin tiedotustilaisuus tuttuun tapaan klo 15:30. Osto-ohjelmaan ei tulla koskemaan piristyneestä inflaatiosta huolimatta, mutta vihjaako Draghi jotain hitusen haukkamaista kuitenkin? Siinä olisi päivän potentiaalisin markkinaliikuttaja. Talousluvuista ei ole liikuttamaan markkinoita – tänään vain USA:n asuntoaloitukset ja rakennusluvat iltapäivällä.

Huomenna popcornit valmiiksi kun Trump pitää virkaanastujaispuheensa.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
May itsevarmana, Trump jatkaa tempoiluaan joka suuntaan
Seuraava
100 päivän periodi alkaa tänään